Naar de brugklas!

Zit je in groep 8? Dan kies je dit jaar samen met je ouders naar welke school voor voortgezet onderwijs je volgend schooljaar gaat. Bij het maken van jullie keus krijg je hulp van de basisschool en van ons. Bekijk om te beginnen dit filmpje:

Op deze website staat allerlei informatie over onze school: over de verschillende deelscholen, de leuke dingen die Winkler Prins écht WP maken en natuurlijk over het nieuwe brugklasgebouw waar je na de zomervakantie naartoe gaat. Neem alvast een kijkje in het gebouw.

Presentaties van het open huis

Vanwege de coronamaatregelen organiseerden we dit jaar een online open huis op 17 februari. Heb je het gemist? Geen zorgen: de presentaties die we die avond hebben gegeven, vind je hieronder. Even klikken en het is alsof je erbij was! Heb je naar aanleiding van de presentaties vragen, of behoefte aan meer informatie? Dan kun je mailen met de deelschooldirecteur van ons brugjaar, Ineke Jager (g.jager@winklerprins.nl).

Filmpjes van onze leerlingen

Wie kan er beter vertellen hoe het leven van een brugklasser er op Winkler Prins uitziet dan onze eigen leerlingen? We vroegen onze brugklasleerlingen om een filmpje te maken. Bekijk ze hieronder:

Zij-instromer?

Kom je van een andere school en wil je bij ons verder op het vwo, de havo, mavo, vmbo kader/basis of de school voor praktijkonderwijs, dan ben je welkom. Bij de directeur of de coördinator van de deelschool kun je meer informatie krijgen. We bespreken graag met jou en je ouders/verzorgers waar je het beste kunt worden geplaatst. De coördinator van het brugjaar is dhr. Koudstaal t.koudstaal@winklerprins.nl, de coördinator van de school voor praktijkonderwijs is mevr. Valk t.valk@winklerprins.nl

Aanmelding en toelating 

Je aanmelding loopt via de directeur van je basisschool of rechtstreeks door je ouders. De basisschooldirecteur geeft ons een advies, onder andere op basis van een onderwijskundig rapport, inclusief de uitslag van je eindtoets. Als je je aanmeldt na een verhuizing, word je in principe geplaatst in een leerjaar waarvoor je ook op je vorige school was toegelaten.

Informatie voor leerkrachten van groep 8

De overdracht van leerlingen van groep 8 naar Winkler Prins is een ‘warme’ overdracht met veel persoonlijk contact. Daarnaast is er een uitwisseling van gegevens via het leerlingvolgsysteem van de basisscholen. Elke school ontvangt een code om gegevens beveiligd te kunnen verzenden. Neem voor een papieren overdracht contact op met de leerlingenadministratie via tel. 0598 – 36 46 56. De benodigde documenten voor de overdracht zijn digitaal beschikbaar via John Bultena. Hiervoor kunt u eveneens bellen met 0598 – 36 46 56.