Naar de brugklas!

Zit je in groep 8? Dan kies je dit jaar samen met je ouders naar welke school voor voortgezet onderwijs je volgend schooljaar gaat. Bij het maken van jullie keus krijg je hulp van de basisschool en van ons. Bekijk om te beginnen dit filmpje:

Op deze website staat allerlei informatie over onze school: over de verschillende deelscholen, de leuke dingen die Winkler Prins écht WP maken en natuurlijk over het nieuwe brugklasgebouw waar je na de zomervakantie naartoe gaat. Neem alvast een kijkje in het gebouw.

Kennismaken met WP

Online open huis

Vanwege de coronamaatregelen kan het geplande open huis op 26 januari helaas niet doorgaan. Ondanks de maatregelen willen we jou en jouw ouders een zo goed mogelijk beeld geven van de school. Daarom organiseren we, net als vorig jaar, een online open huis op woensdag 16 februari 2022 van 18.00 – 20.00 uur.

Tijdens verschillende presentaties zullen we je meer vertellen over ons onderwijs, de ondersteuning op onze locaties, het mentoraat en alle leuke activiteiten bij ons op school! De presentaties kan je op 16 februari via deze link bekijken. Het online open huis is ook te volgen als livestream via Parkstad Veendam.

Programma online Open Huis 16 februari 2022

 TijdonderwerpKorte inhoud
18.00 – 18.05 uurWelkom door de directeur van het brugjaar
18.05 – 18.25 uurInrichting brugjaar: groeimodelHoe werken we in het brugjaar? We leggen de begrippen groeimodel en MOL-gesprekken uit.
18.25 – 18.30 uurKorte filmpjesIn vogelvlucht door de school (brugjaargebouw en KB gebouw)
18.30 – 18.55 uurOvergang po-vo en mentoraatWat zijn de grote verschillen met de basisschool? Je hoort dit van 2 mentoren.
18.55 – 19.00 uurKort filmpjeLeerlingen uit klas 2 vertellen over hun ervaringen op school
19.00 – 19.30 uurOndersteuning en begeleiding: 19.00 uur: dyslexie/ dyscalculie 19.07 uur: trajectbegeleiding 19.15 uur: talentbegeleiding 19.22: KWT (keuzewerktijd)Welke extra begeleiding is er in het brugjaar? We leggen dit kort uit.
19.30 – 19.35 uurKort filmpjeDocenten brugjaar aan het woord
19.35 – 20.00 uurExtra activiteiten: Sport, projecten, maatschappelijke stage, WP Harmonie, talentenjacht, etc. + Prijsvraag: trekking van de winnaarNaast de gewone lessen hebben we ook aandacht voor extra activiteiten. We willen hier graag meer over vertellen.

Meeloopdagen

Op 14 en 15 februari 2022 staan de bekende meeloopdagen gepland. Jij komt dan samen met jouw klas en jouw juf of meester een ochtend of middag meelopen op Winkler Prins. Tijdens de meeloopdag ontdek je hoe het is om verschillende lessen in verschillende lokalen te volgen. Ook ontmoet je alvast een aantal docenten van het brugjaar.

Tijdens deze meeloopdagen kun je ook nog meedoen met de prijsvraag die je van ons in december hebt gekregen. Lever je kaart met antwoorden dan bij ons in of mail ze naar en maak kans op een leuke prijs!

Nieuwsgierig? Neem alvast een kijkje in ons mooie nieuwe gebouw:

Instromen na het brugjaar

Kom je van een andere school en wil je bij ons verder op het vwo, de havo, mavo, vmbo kader/basis of de school voor praktijkonderwijs, dan ben je welkom. Bij de directeur of de coördinator van de deelschool kun je meer informatie krijgen. We bespreken graag met jou en je ouders/verzorgers waar je het beste kunt worden geplaatst. De coördinator van het brugjaar is dhr. Koudstaal , de coördinator van de school voor praktijkonderwijs is mevr. Valk 

Aanmelding en toelating 

Je aanmelding loopt via de directeur van je basisschool of rechtstreeks door je ouders. De basisschooldirecteur geeft ons een advies, onder andere op basis van een onderwijskundig rapport, inclusief de uitslag van je eindtoets. Als je je aanmeldt na een verhuizing, word je in principe geplaatst in een leerjaar waarvoor je ook op je vorige school was toegelaten.

Informatie voor leerkrachten van groep 8

De overdracht van leerlingen van groep 8 naar Winkler Prins is een ‘warme’ overdracht met veel persoonlijk contact. Daarnaast is er een uitwisseling van gegevens via het leerlingvolgsysteem van de basisscholen. Elke school ontvangt een code om gegevens beveiligd te kunnen verzenden. Neem voor een papieren overdracht contact op met de leerlingenadministratie via tel. 0598 – 36 46 56. De benodigde documenten voor de overdracht zijn digitaal beschikbaar via John Bultena. Hiervoor kunt u eveneens bellen met 0598 – 36 46 56.