Gezonde school

Winkler Prins is een erkende Gezonde School. We besteden structureel aandacht aan een gezonde levensstijl. In de (sport)lessen, maar ook door ons aanbod in de kantines en automaten op school. Dat betekent niet dat we geen snoep of chips verkopen, maar wel dat we gezonde alternatieven aanbieden. Tosti’s op bruin brood bijvoorbeeld. Dit doen we, omdat we het belangrijk vinden dat onze leerlingen bewust (gezonde) keuzes maken.  

In 2016 kende het Voedingscentrum Winkler Prins een Gouden Schoolkantine Schaal toe, omdat 80 procent van het aanbod in onze kantines bestaat uit gezonde artikelen conform de eisen van het Voedingscentrum. Ook zijn op al onze locaties watertappunten geïnstalleerd, waar de leerlingen veel gebruik van maken. 

Een rookvrije school

Sinds 2017 zijn alle terreinen van Winkler Prins rookvrij. Dit geldt niet alleen voor onze leerlingen en medewerkers, maar ook voor bezoekers van bijvoorbeeld ouder- en voorlichtingsavonden.

Help een handje

Heb je zelf een idee om Winkler Prins nog gezonder te maken? Laat het ons weten! Je kunt hiervoor een mailtje sturen naar Frans Warntjes, directeur Facilitaire Dienst: f.warntjes@winklerprins.nl