Whimzees Techforfun

In de nabije toekomst zal er een groot tekort zijn aan technisch onderlegde vakmensen, op elk niveau. Daarom stimuleren we de liefde voor techniek bij onze huidige leerlingen én bij toekomstige leerlingen. Basisscholen in Veendam en omgeving kunnen meedoen aan Techforfun, het techniek-stimuleringsproject van Winkler Prins, basisscholen, de gemeente en het bedrijfsleven in onze regio. Leerlingen uit groepen 5/6 t/m 8 bereiden met hun eigen leerkracht in hun eigen klas de technieklessen voor, en ronden deze af met een project op Winkler Prins. Ze worden hierbij geholpen door een team van kundige, enthousiaste vrijwilligers. Ook het bedrijfsleven helpt, door Techforfun financieel te steunen, materialen te leveren of kennis ter beschikking te stellen.

In 2014 won Techforfun in de categorie voortgezet onderwijs de Onderwijsprijs voor de provincie Groningen (2013-2015). In de landelijke finale in Rotterdam, in 2015, sleepte het project een gedeelde tweede prijs in de wacht.

Whimzees Techforfun

In 2017 zegde Whimzees Natural Dental Chews in Veendam toe de lessen de komende jaren financieel te steunen, samen met andere bedrijven uit de omgeving. Whimzees: “Met de sponsoring van Techforfun dragen we onze voorliefde voor techniek actief uit en geven we techniekonderwijs in de regio een stimulans. En dat past weer bij ons streven naar maatschappelijk verantwoord ondernemen.”

Vrijwilliger bij Techforfun

De vrijwilligers die de Techforfun-lessen op Winkler Prins begeleiden hebben bijna allemaal een technische of onderwijskundige achtergrond. Het is een enthousiaste groep mensen die een belangrijke bijdrage leveren aan het welslagen van de lessen. Wil jij ook vrijwilliger worden bij dit mooie project, dan kun je voor meer informatie contact opnemen met coördinator Marianne Walma via de mail of door te bellen met het centrale nummer van Winkler Prins: 0598 36 46 56.