School voor praktijkonderwijs

Achtstegroepers met het advies ‘praktijkonderwijs’ gaan naar de school voor praktijkonderwijs van Winkler Prins. Deze opleiding bereidt je voor op een baan in de vrije sector of op beschut werk. Op de school voor praktijkonderwijs ga je, naast theorie, veel met je handen aan het werk. Een kleine groep leerlingen stroomt vanaf hun 16e jaar uit naar het (schakel) Entree-onderwijs. De meeste leerlingen verlaten de school na hun 18e verjaardag en stromen, als dit kan, uit naar werk. Je krijgt onderwijs in een mooi, modern pand en in een veilige, inspirerende, veelzijdige en uitdagende leeromgeving. Op deze school draait het om rust, regelmaat, respect en duidelijkheid. Het adres van de school voor praktijkonderwijs is Jan Salwaplein 2 te Veendam. In onderstaand schoolgids vind je meer informatie. 

Onze school voor praktijkonderwijs kreeg in 2017 het keurmerk ‘excellente school’ van het Ministerie van Onderwijs.

Het praktijkonderwijs van Winkler Prins maakt gebruik van de subsidies van het Europees Sociaal Fonds (ESF). Onderaan deze pagina staat een linkje naar meer informatie over deze subsidie.

Contactpersonen

De contactgegevens van medewerkers staan in beperkte mate in onderstaande schoolgids. In de loop van het schooljaar stellen wij de volledige contactgegevens beschikbaar via een inlogportaal op de website.

Lessentabel 

In onderstaande lessentabel staat hoeveel lesuren je per week per vak krijgt. In het begin van het schooljaar krijg je het rooster, waarop precies staat hoe lang je met een bepaald vak bezig bent.