Privacy statement bezoekers website

Privacy statement bezoekers website
Winkler Prins neemt privacy serieus. Indien u wilt weten welke persoonsgegevens wij over u en/of uw kind(eren] hebben vastgelegd, dan kunt u altijd contact opnemen met onze school via info@winklerprins.nl.

In dit privacy statement van Winkler Prins leggen wij uit welke persoonsgegevens worden verzameld en verwerkt en voor welke doeleinden dit gebeurt, wanneer de website van Winkler Prins wordt bezocht. Het cookiebeleid is hier onderdeel van.

Websites
De privacy statement is van toepassing op de corporate website (www.winklerprins.nl). Dit betekent onder meer dat deze privacy statement niet van toepassing is op websites van derden die door middel van links met de website van Winkler Prins verbonden zijn.

Doeleinden van de gegevensverwerking van bezoekers van de website
Als verwerkingsverantwoordelijke gaat Winkler Prins zorgvuldig met persoonsgegevens om die binnenkomen via de website (b.v. via e-mail, contactformulieren) en verwerkt en bewaart deze in overeenstemming met de Wet ‘Algemene Verordening Gegevensbescherming’ (AVG).

Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen
U hebt het recht om uw persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. Daarnaast hebt u het recht om uw eventuele toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van uw persoonsgegevens door Winkler Prins en hebt u het recht op gegevensoverdraagbaarheid. U kunt een verzoek tot inzage, correctie, verwijdering, gegevensoverdraging van uw persoonsgegevens of verzoek tot intrekking van uw toestemming of bezwaar op de verwerking van uw persoonsgegevens sturen naar onze functionaris gegevensbescherming fg@winklerprins.nl.

Klikgedrag en bezoekgegevens
Op de website worden algemene bezoekgegevens bijgehouden. In dit kader kan met name het IP-adres van uw computer, de eventuele gebruikersnaam, het tijdstip van opvraging en gegevens die de browser van een bezoeker meestuurt, worden geregistreerd en worden gebruikt voor statistische analyses van bezoek- en klikgedrag op de website. Tevens optimaliseren wij hiermee de werking van de website. Wij proberen deze gegevens zo veel mogelijk te anonimiseren. Deze gegevens worden niet aan derden verstrekt. 

Google Analytics
Wij maken gebruik van Google Analytics om bij te houden hoe gebruikers de website gebruiken. De aldus verkregen informatie wordt, met inbegrip van het adres van uw computer (IP-adres), overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Lees het privacybeleid van Google voor meer informatie, alsook het specifieke privacybeleid google analytics.

Google gebruikt deze informatie om bij te houden hoe onze website gebruikt wordt, om rapporten over de website aan ons te kunnen verstrekken en om haar adverteerders informatie over de effectiviteit van hun campagnes te kunnen bieden. Google kan deze informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover deze derden de informatie namens Google verwerken. Wij hebben hier geen invloed op. Wij hebben Google niet toegestaan de verkregen analytics informatie te gebruiken voor andere Google diensten.

Gebruik van cookies
Wij maken bij het aanbieden van elektronische diensten gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website wordt meegestuurd en door uw browser op de harde schijf van uw computer wordt opgeslagen. Wij gebruiken cookies om uw instellingen en voorkeuren te onthouden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser, zie bijvoorbeeld deze toelichting door de Consumentenbond voor uitleg. Ons cookiegebruik is in overeenstemming met de daarvoor geldende regels uit onder meer de Telecommunicatiewet.

Functionele cookies
Om ervoor te zorgen dat onze website goed werkt maken wij gebruik van functionele cookies. Dit zorgt ervoor dat u bijvoorbeeld uw voorkeursinstellingen worden onthouden. Voor het gebruik van deze cookies hebben wij geen toestemming nodig.

Analytische cookies
We maken gebruik van analytische cookies om het bezoek van de websites te analyseren. De data die wordt verzameld, doormiddel van Google Analytics, geeft inzicht in het websitegebruik en maakt het mogelijk om de websites te verbeteren en aan te passen aan de behoefte van de bezoeker. Wij verzamelen geen data die terug te herleiden zijn tot een persoon.

Tracking-cookies
Ook maken wij gebruik van tracking-cookies. Deze cookies gebruiken wij om het surfgedrag van een bezoeker vast te leggen. Google Analytics maakt gebruik van dit soort cookies voor onze website.

Door bij het eerste bezoek op ‘Akkoord’ te klikken geeft u toestemming voor de cookies die Winkler Prins gebruikt. U kunt zich afmelden voor cookies door de internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Daarnaast kunt u ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van uw browser verwijderen. Dit kan toegang tot de website verhinderen en/of het functioneren van de website en het gebruiksgemak verminderen. Lees hier meer over cookies.

Disclaimer
Naast de privacy statement is een Disclaimer van toepassing op de website. Deze kunt u hier  bekijken.

Aanpassen privacy statement
Wij behouden ons het recht voor deze privacy statement aan te passen. Wijzigingen zullen op deze website worden gepubliceerd. Controleer daarom regelmatig de privacy statement voor eventuele aanpassingen.

Vragen
Heeft u vragen over de privacy statement of over de manier waarop de persoonsgegevens worden verwerkt of de website waarop die betrekking heeft, dan kunt u contact opnemen met Winkler Prins via info@winklerprins.nl.