Digitalisering

Internet, apps, samenwerken in the cloud… de wereld digitaliseert in rap tempo. En jongeren digitaliseren mee! Vaak weten zij eerder dan hun ouders welke apps handig of hot zijn. Om de digitale activiteiten van onze leerlingen in goede banen te leiden, besteden we op school veel aandacht aan veilig en verantwoord gebruik van internet, social media en apps. We wijzen onze leerlingen op de voordelen én de risico’s van digitale communicatie.

Gratis gebruikmaken van Office 365

Ook bereiden we hen voor op de wereld na school. Scholen voor vervolgonderwijs en bedrijven maken steeds vaker gebruik van plaatsonafhankelijk leren en werken. Hiervoor gebruiken ze programma’s als Office 365. Met Office 365 kunnen mensen vanachter hun eigen computer samenwerken. Samen een presentatie maken, documenten delen, enzovoort. We willen dat onze leerlingen digitaal vaardig zijn en daarom maakt ook Winkler Prins gebruik van Office 365. Elke leerling heeft met zijn of haar WP account toegang tot meer dan 25 Office apps. Deze kunnen ze gratis installeren op hun telefoon, PC of tablet. Zo kunnen ze gemakkelijk samen, plaats- en tijdsonafhankelijk, werken aan presentaties en werkstukken.

Gratis wifi

Via Eduroam krijgen leerlingen en medewerkers van Winkler Prins gemakkelijk en veilig toegang tot het draadloze netwerk van hun eigen school en dat van andere scholen- en onderzoeksinstellingen die Eduroam aanbieden. Via Eduroam worden de gebruikersgegevens op een veilige manier tussen de scholen verzonden. Onze leerlingen en medewerkers kunnen zich met hun e-mail adres van Winkler Prins aanmelden om toegang te krijgen tot Eduroam.

Filmpjes!

Op ons verzoek maakten leerlingen Fabian Dimutrescu en Nicole Eling vier filmpjes over digitalisering op Winkler Prins. Bekijk ze voor een korte toelichting op wat de school haar leerlingen biedt. Je opent de filmpjes door op de titel te klikken.

Gratis Office apps voor leerlingen

Gratis Wifi op Winkler Prins

Dit biedt Magister

Mediawijsheid