Muziek op WP

Op Winkler Prins krijg je niet alleen muziekles, je kunt ook lid worden van ons schoolorkest: de Winkler Prins Harmonie (WPH). De WPH is een harmonieorkest dat sinds 1977 bestaat. In het orkest spelen dwarsfluiten, klarinetten, saxofoons, trompetten, hoorns, baritons, trombones, tuba’s en slagwerk. De leden hebben allemaal een binding met Winkler Prins: ze zijn leerlingen, medewerker, oud-leerling, of oud-medewerker van de school. De arrangementen zijn zo, dat elk niveau kan meespelen. Wel moet je minimaal een A-diploma hebben, of een graad in een instrument uit een harmonie-orkest.

Naar het buitenland

Door onze connecties met verschillende orkesten in het buitenland zijn reizen een deel van de WPH-cultuur geworden. De Winkler Prins Harmonie is de afgelopen jaren in Zwitserland, Hongarije en zelfs Canada geweest. In mei 2014 is het harmonieorkest naar Liberec in Tsjechië geweest en in juni 2015 was het orkest van de muziekschool uit Liberac hier; de start van een hopelijk langdurige uitwisseling. 

De Winkler Prins Harmonie heeft een eigen website, waarop je meer informatie vindt en je je kunt aanmelden.

Talentenjacht

Elk jaar organiseren we twee talentenjachten: één voor leerlingen die hun klassieke of akoestische talenten voor het voetlicht willen brengen, en een pop/rock talentenjacht. Deze sfeervolle, intieme muziekavonden zijn een ideale gelegenheid om podiumervaring op te doen.