Aanmelden

Zit je in groep 8? Dan kies je dit jaar samen met je ouders naar welke school voor voortgezet onderwijs je het volgend schooljaar gaat. Dat kan best lastig zijn. Leerlingen en ouders krijgen bij het maken van hun keus hulp van de basisschool en van ons.

Nieuwsgierig naar Winkler Prins? Op deze website kun je veel informatie vinden over de verschillende afdelingen van de school. Kom je volgend schooljaar bij ons in de brugklas? Dan start je in een volledig nieuw brugjaargebouw! Vanaf 9 februari organiseren we verschillende kennismakingsactiviteiten.

Ontdek Winkler Prins

Alle leerlingen van groep 8 uit Veendam en omliggende gemeenten worden uitgenodigd voor een kennismakingmoment op Winkler Prins. Dit jaar is deze kennismaking op 8 en 9 maart. Samen met je meester of juf van groep 8 en met je eigen klasgenoten volg je een aantal lessen om een indruk te krijgen van het voortgezet onderwijs op Winkler Prins. Heb je van de basisschool een (voorlopig) advies voor praktijkonderwijs, of zijn er twijfels over een advies voor praktijkonderwijs of vmbo basis? Dan kom je in januari of februari voor het vooronderzoek een ochtend naar Winkler Prins.

  • Dit jaar organiseren we in verband met de Covid-19 maatregelen een online Open Huis. Deze zal plaatsvinden op woensdag 17 februari van 18.00 – 20.00 uur. Via www.winklerprins.nl/brugjaar krijgt u binnenkort toegang tot verschillende presentaties over de brugklas. Aanmelden voor het online open huis is niet nodig, u kunt gewoon meedoen via uw computer, laptop of smartphone. Ook kunt u die avond vragen stellen, die we live beantwoorden.
  • Op 8 en 9 maart 2021 zijn er kennismakingsactiviteiten voor groep 8. Op een van deze dagen ben je een hele middag welkom op onze school en volg je lessen en andere activiteiten. 
  • Op 15 juni 2021 kom je naar Winkler Prins om kennis te maken met je mentor en je nieuwe klasgenoten. 

Zij-instromer

Kom je van een andere school en wil je bij ons verder op het vwo, de havo, mavo, vmbo kader/basis of de school voor praktijkonderwijs, dan ben je welkom. Bij de directeur of de coördinator van de deelschool kun je meer informatie krijgen. We bespreken graag met jou en je ouders/verzorgers waar je het beste kunt worden geplaatst. De coördinator van het brugjaar is dhr. Walburg hw.walburg@winklerprins.nl, de coördinator van de school voor praktijkonderwijs is mevr. Valk t.valk@winklerprins.nl

Aanmelding en toelating 

Je aanmelding loopt via de directeur van je basisschool of rechtstreeks door je ouders. De basisschooldirecteur geeft ons een advies, onder andere op basis van een onderwijskundig rapport, inclusief de uitslag van je eindtoets. Als je je aanmeldt na een verhuizing, word je in principe geplaatst in een leerjaar waarvoor je ook op je vorige school was toegelaten.

Informatie voor leerkrachten van groep 8

De overdracht van leerlingen van groep 8 naar Winkler Prins is een ‘warme’ overdracht met veel persoonlijk contact. Daarnaast is er een uitwisseling van gegevens via het leerlingvolgsysteem van de basisscholen. Elke school ontvangt een code om gegevens beveiligd te kunnen verzenden. Neem voor een papieren overdracht contact op met de leerlingenadministratie via tel. 0598 – 36 46 56. De benodigde documenten voor de overdracht zijn digitaal beschikbaar via John Bultena. Hiervoor kunt u eveneens bellen met 0598 – 36 46 56.