Studieweek

Voor examenkandidaten organiseren we een studieweek in de eerste week van de meivakantie. Leerlingen uit het examenjaar zijn dan van harte welkom op school om zich voor te bereiden op de komende examens.

Extra oefenen in de meivakantie

De studieweek is een aanrader voor elke examenleerling. Om deel te nemen, moet je je inschrijven. Dit kan uiterlijk 20 april 2021 via ‘Activiteiten’ in de Magister website (inloggen op de computer, niet via de app). Je kunt twee vakken kiezen die worden aangeboden in blokken van 1,5 uur. Zelfstudie in een stilteruimte kan ook. Het oefenen voor de examens gebeurt onder begeleiding van eigen docenten en studenten (oud-leerlingen). Deelname aan de studieweek is op vrijwillige basis en er zijn geen kosten aan verbonden.

  • Locatie: Raadsgildenlaan 1
  • Datum: 26 april t/m 30 april inclusief Koningsdag
  • Blokken van 1,5 uur: 09.00 – 10.30 uur en van 11.00 uur – 12.30 uur

Extra: handige sites voor examenkandidaten

Winkler Prins faciliteert voor examenleerlingen toegang tot bepaalde websites waarop je kunt trainen voor de centrale examens: Mr. Chadd, VO-content en Lerenvoorhetexamen.nl.

Mr. Chadd

We hebben Mr. Chadd aangeschaft voor examenleerlingen. Dat betekent dat je vanaf 29 maart tot het einde van dit schooljaar gratis gebruik kunnen maken van dit, normaal betaalde, platform. Mr. Chadd is een app (bereikbaar via smartphone, tablet en computer) waarop je bijles en begeleiding krijgt. Je kunt vragen stellen voor alle vakken en wordt geholpen door coaches. Deze coaches zijn allemaal universitaire studenten die zijn gescreend op vakinhoudelijke kennis, maar ook op didactische vaardigheden, zoeksnelheid en typesnelheid. Op de website van Mr. Chadd wordt duidelijk uitgelegd hoe het werkt en wat je precies allemaal kunt doen.

VO-content

Winkler Prins heeft een samenwerkingscontract met VO-content. Onze leerlingen krijgen gratis toegang tot een examentrainer in een digitale omgeving. Deze trainer helpt je om goed voorbereid en vol zelfvertrouwen het eindexamen in te gaan. Je raakt vertrouwd met het maken van eindexamens. Het mooie van deze site is dat als je een examenvraag niet begrijpt, je gerichte theorie en/of video-uitleg van die vraag in dezelfde omgeving kunt raadplegen. Inloggen kan met het schoolmailadres via Entree.

Lerenvoorhetexamen.nl

Lerenvoorhetexamen.nl: website waarop leerlingen alle benodigde informatie kunnen vinden om zich zo goed mogelijk voor te bereiden op de centrale examens. Per vak wordt aangegeven wat je precies moet weten. Het aanbod bestaat uit oefenen met oude eindexamens, uitleg over verschillende onderwerpen en filmpjes met extra uitleg.

We wensen alle examenleerlingen veel succes!

Vragen? Mailen!

Coördinatoren:

Dhr. M. Ten Duis (directeur mavo)
Mevr. P. Schilthuis (docent)
Mevr. A. Jansen (docent)

Voor vragen kun je mailen naar lenteschool@winklerprins.nl