Studieweek examenleerlingen

Voor examenkandidaten organiseren we een studieweek tijdens een aantal dagen in de meivakantie. Leerlingen uit het examenjaar zijn dan van harte welkom op school om zich voor te bereiden op de komende examens.

Extra oefenen in de meivakantie

De studieweek is een aanrader voor elke examenleerling. Om deel te nemen, moet je je inschrijven. Dit kan vanaf 6 maart tot uiterlijk 7 april 2023 via ‘Activiteiten’ in de Magister website (inloggen op de computer, niet via de app). Tijdens de studieweek kun je zelfstandig studeren voor het eindexamen in een motiverende omgeving. Het is ook mogelijk om in een stilte ruimte aan de slag te gaan. Deelname aan de studieweek is op vrijwillige basis en er zijn geen kosten aan verbonden.

Data

Zaterdag 22 april, maandag 24 april, dinsdag 25 april en woensdag 26 april 2023.  
I.v.m. koningsdag is gekozen voor de zaterdag, zodat we een volledig programma kunnen bieden.

Programma en locatie

De lenteschool vindt plaats op locatie Raadsgildenlaan 1.
Het programma is van 9.00 uur tot 14.00 uur, verdeeld over 3 blokken met 2 pauzes.

  • Blok 1: 09.00 tot 10.30 uur
  • Blok 2: 10.50 tot 12.20 uur

Indien gewenst kan doorgewerkt worden tot 14.00 uur.

Extra: handige sites voor examenkandidaten

Winkler Prins faciliteert voor examenleerlingen toegang tot bepaalde websites waarop je kunt trainen voor de centrale examens: Mr. Chadd, VO-content en Lerenvoorhetexamen.nl.

Mr. Chadd

We hebben Mr. Chadd aangeschaft voor examenleerlingen. Dat betekent dat je vanaf 29 maart tot het einde van dit schooljaar gratis gebruik kunnen maken van dit, normaal betaalde, platform. Mr. Chadd is een app (bereikbaar via smartphone, tablet en computer) waarop je bijles en begeleiding krijgt. Je kunt vragen stellen voor alle vakken en wordt geholpen door coaches. Deze coaches zijn allemaal universitaire studenten die zijn gescreend op vakinhoudelijke kennis, maar ook op didactische vaardigheden, zoeksnelheid en typesnelheid. Op de website van Mr. Chadd wordt duidelijk uitgelegd hoe het werkt en wat je precies allemaal kunt doen.

VO-content

Winkler Prins heeft een samenwerkingscontract met VO-content. Onze leerlingen krijgen gratis toegang tot een examentrainer in een digitale omgeving. Deze trainer helpt je om goed voorbereid en vol zelfvertrouwen het eindexamen in te gaan. Je raakt vertrouwd met het maken van eindexamens. Het mooie van deze site is dat als je een examenvraag niet begrijpt, je gerichte theorie en/of video-uitleg van die vraag in dezelfde omgeving kunt raadplegen. Inloggen kan met het schoolmailadres via Entree.

Lerenvoorhetexamen.nl

Lerenvoorhetexamen.nl: website waarop leerlingen alle benodigde informatie kunnen vinden om zich zo goed mogelijk voor te bereiden op de centrale examens. Per vak wordt aangegeven wat je precies moet weten. Het aanbod bestaat uit oefenen met oude eindexamens, uitleg over verschillende onderwerpen en filmpjes met extra uitleg.

We wensen alle examenleerlingen veel succes!

Vragen? Mailen!

Coördinatoren:

Dhr. M. Ten Duis (directeur mavo)
Mevr. P. Schilthuis (docent)
Mevr. A. Jansen (docent)

Voor vragen kun je mailen naar