WP zwaait examenkandidaten uit

Mentoren en docenten van Winkler Prins zwaaiden op 20 april 159 havo- en vwo-eindexamenkandidaten uit. Elke leerling trok voor de laatste keer de schooldeur achter zich dicht en begaf zich over de rode loper richting het eindexamen.

Het uitzwaaimoment is een initiatief van het docentencorps van Winkler Prins. “Vanwege de coronamaatregelen kunnen de leerlingen dit jaar geen eindexamenstunt organiseren. Dat is normaal een hele happening op school, met watergevechten, versierde lokalen, strobalen en stormbanen. Een moment van ontlading voordat de examens beginnen,” vertellen docenten Jeroen Onderwater en Tjalling Lycklama. “Maar we wilden hun laatste schooldag niet ongemerkt voorbij laten gaan. Zo kwamen we op het uitzwaaimoment. Helemaal corona-proof.”

Pakketje energie

De leerlingen kregen eerst een feestelijk pakketje met een sapje en snacks voor wat extra energie tijdens het studeren. Op de rode loper maakte docent Stef Vissinga van elke leerling apart een foto onder een spandoek met ‘Succes!’ erop. Ook andere docenten waren aanwezig om de leerlingen uit te zwaaien. De praktische realisatie was in handen van de facilitaire dienst van Winkler Prins, die erop toezag dat alles veilig en verantwoord verliep. Wout (18) stond als eerste met een brede lach op de rode loper, waarna de andere leerlingen al snel volgden.

Studeren in de meivakantie

Winkler Prins biedt examenleerlingen de mogelijkheid om zich in de meivakantie in alle rust op school voor te bereiden op de examens. Ook heeft de school licenties aangeschaft voor online platforms waar leerlingen de examenstof kunnen oefenen, en verdieping en extra uitleg kunnen krijgen. Vanwege de coronacrisis krijgen examenkandidaten in heel Nederland dit jaar ruimere mogelijkheden om het examen af te leggen. Het tweede tijdvak wordt verlengd naar 10 dagen, zodat leerlingen het examen kunnen spreiden over een langere periode. Ook krijgen ze een extra herkansing.

Wout kwam als eerste over de rode loper