Stralende gezichten op kledingmarkt Winkler Prins Praktijkonderwijs

‘Samen warm de winter in’

Dit was het thema van de kledingmarkt die gisteren plaatsvond op de locatie Winkler Prins Praktijkonderwijs in Veendam.

Inflatie duidelijk merkbaar. Hoe kunnen we helpen?

Tegenwoordig kan vrijwel niemand meer om de inflatie heen: veel zaken worden duurder en dat voelen we bijna allemaal in onze portemonnee. De leerlingen van de locatie Praktijkonderwijs wilden hier, in het kader van Burgerschap, iets mee doen. Ze hebben hiervoor een kledingmarkt georganiseerd voor medescholieren, hun ouders/verzorgers en medewerkers van de gehele scholengemeenschap Winkler Prins. De leerlingen wilden iedereen de kans geven om iets te kunnen kopen en besloten alles voor €0,50 cent per stuk te verkopen.

Hulp van de plaatselijke winkels!

Ook gingen leerlingen op pad richting kledingwinkels in Veendam met de vraag of ze papieren tassen konden krijgen voor hun kledingmarkt. En wat dachten veel winkels mee, geweldig!

Steeds meer ideeën

Naarmate de kledingmarkt dichterbij kwam, ontstonden steeds meer ideeën. Er moest bijvoorbeeld catering geregeld worden voor koffie/thee en lekkers, de markt moest natuurlijk ‘aangekleed’ worden . Ook verschillende ouders gaven aan mee te willen helpen en er moest nog een plan komen hoe de marktindeling eruit moest komen te zien. Dit alles gebeurde natuurlijk in samenspraak met en tussen de leerlingen, het was tenslotte hun eigen project! 

Een geslaagde markt!

Dinsdagmiddag 14.00 ging de markt los. Het werd ‘gezellig’ druk. Er heerste een fijne, veilige sfeer voor iedereen. De leerlingen hielden alles goed in het gareel en maakten ondertussen contact met de bezoekers. Wat deden ze dit goed!!! En wat een blije gezichten. Zowel de mensen die wat kochten straalden, als de leerlingen, de (hulp)ouders en de medewerkers. Wat mag iedereen trots zijn! 

De opbrengst

De leerlingen gaan binnenkort verder brainstormen over wat ze graag zouden willen doen met de opbrengst en wat er met de overgebleven kleding gebeurd. Hen kennende, gaat dat helemaal goed komen! 

Voor herhaling vatbaar

De kledingmarkt is zeer geslaagd. Er doen zich nu al weer nieuwe ideeën de ronde voor een eventuele herhaling. Wellicht in een iets andere vorm maar dat blijft nog even een verrassing!

Bedankt iedereen!

Iedereen super bedankt voor het mogelijk maken van de markt. Samen verschillend…en vooral…samen heel sterk!