Prachtige projectweek havo en vwo

Wat was het een prachtige en intensieve week bij de deelscholen havo en vwo. Het was geweldig om te zien met hoeveel enthousiasme er gewerkt is aan de projecten op school en de reizen in binnen- en buitenland. 

Landenproject havo en vwo 2

Leerlingen uit havo 2 en vwo 2 werkten aan hun landenproject waarbij ze onderzoek deden en dit presenteerden op hun eigen vakantiebeurs, waar een flinke afvaardiging ouders op bezoek kwam. Tevens bezochten ze de Klokkengieterij in Heiligerlee waar ze ontvangen werden door museummedewerkers in klederdracht. 

Parijs en Berlijn

Havo 3 was op excursie naar Parijs waar ze allerlei toeristische en culturele trekpleisters bezochten, waaronder de Eiffeltoren. Ook vwo 3 was naar het buitenland en namen Berlijn en omgeving onder de loep, zoals de Berliner Dom, Charlottenburg en het Rijksdaggebouw. 

Internationalisering

Leerlingen uit de 4e volgden een gesplitst programma: deels met elkaar en deels met de internationaliseringsleerlingen uit het Spaanse Cervera en uit het Italiaanse Gavirate. Ze volgden een filmproject, brachten een bezoek aan Amsterdam, verdiepten zich in vooroordelen, dompelden zich onder in bèta of taalkunde en deden mee aan sportieve activiteiten. 

Londen

De leerlingen van vwo 5 waren te gast in Londen waar ze naast diverse musea ook de musical ‘The Lion King’ bezochten. Onderweg pakten ze ook een bezoek aan Canterbury en Windsor mee. 

Examenvoorbereiding

Verder was er de nodige examenvoorbereiding. Leerlingen uit havo 5 en vwo 6 hebben hun tijd besteed aan het oefenen van examens en practica. Ter afronding verdiepten ze zich in de financiële kant van het studentenleven.