NLdoet en Winkler Prins ook!

In het kader van NLdoet hebben vrijdag 10 maart 60 leerlingen en 14 medewerkers van Winkler Prins praktijkonderwijs de handen uit de mouwen gestoken voor verschillende organisaties. Het weer werkte niet helemaal mee, maar dat mocht de pret niet drukken. We hebben voor allerlei verenigingen verschillende klussen gedaan!

  • Bij de judovereniging zijn de muren van de dojo geverfd.
  • Bij de Blokes, de slagbalvereniging, zijn spullen uit de winterberging gehaald en is alles weer schoon- en klaargemaakt voor het nieuwe seizoen.
  • Bij de muziekvereniging en de windhondenclub heeft het verenigingsgebouw een voorjaarsschoonmaak gehad.
  • Bij de korfbalvereniging in Oude Pekela zijn de picknicktafels geschuurd, zodat ze weer opnieuw gelakt kunnen worden.
  • Samen met  stichting Present hebben de leerlingen de tuintjes van enkele particulieren opgeknapt.
  • Ook voor de Bruggen, een organisatie die beschermd wonen aanbiedt, hebben wij de tuinen weer lentefris gemaakt. Plantjes poten is best lastig als het de hele ochtend sneeuwt! Toch gingen de leerlingen vol enthousiasme aan het werk met een mooi eindresultaat.
  • Ook op school is een groep leerlingen aan het werk geweest.  Zij hebben kleding en speelgoed gesorteerd voor de Pop Up Store, die vanaf 27 maart geopend is in het centrum van Veendam.
  • Dat de verenigingen blij waren dat ze geholpen werden, was te merken aan het feit dat de leerlingen getrakteerd werden op een lekkere lunch en andere traktaties. Een geslaagde dag voor iedereen en een topdag waarop duidelijk wordt dat onze leerlingen ontzettend veel kunnen!

NLdoet is één van de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Het Oranje Fonds zet tijdens NLdoet de schijnwerpers op vrijwillige inzet. Vrijwilligers zijn het kloppende hart van vele sociale initiatieven. Het Oranje Fonds laat daarom met NLdoet zien hoe belangrijk actieve burgers zijn voor de samenleving. Daarnaast draagt NLdoet bij aan een goed imago van het vrijwilligerswerk en laat zien hoe leuk vrijwilligerswerk is!