Kledingmarkt praktijkonderwijs groot succes

Op dinsdag 7 november organiseerden de leerlingen van het praktijkonderwijs een kledingmarkt in het kader van burgerschap. Op de markt werd ingezamelde winterkleding aangeboden voor €0,50. Medeleerlingen, ouder(s)/verzorger(s) en medewerkers van Winkler Prins waren van harte uitgenodigd.

Samen warm de winter in
De stijgende prijzen raken veel mensen in hun portemonnee. De leerlingen van locatie praktijkonderwijs kwamen daarom met het idee een kledingmarkt te organiseren. Het doel was om iets te betekenen voor een ander en iedereen een kans te bieden om met warme kleding de winter door te komen.

Kleding doneren
Op alle locaties van Winkler Prins kon, in de periode voor de markt, kleding worden gedoneerd. Dit resulteerde in een grote voorraad winterkleding, van winterjassen tot schoenen en accessoires. Ook ondernemend Veendam stond klaar om te helpen; de leerlingen kregen gratis kledinghangers en tassen van verschillende betrokken winkeliers.

Een warm welkom
Bij binnenkomst werden de bezoekers warm onthaald door enthousiaste leerlingen. Naast koffie en thee stond er ook een eigengebakken cheesecake voor het winkelend publiek klaar.

Voor elk wat wils
Kinderslaapzakken, gevoerde winterjassen, truien en mutsen; de keuze was reuze tijdens de kledingmarkt. De sfeer zat er goed in en zorgde voor een gevoel van verbinding. Dat de markt een groot succes was, bleek uit de goedgevulde tassen die mensen mee naar huis namen.

“Ik vond het vandaag zó leuk”
Uit de reacties van de leerlingen blijkt dat ze volop hebben genoten van de hele organisatie rond de markt. Iedere leerling heeft met zijn of haar kwaliteiten, voor en achter de schermen, gezorgd dat de kledingmarkt een groot succes werd. Een boost voor hun zelfvertrouwen. De medewerkers zijn dan ook apetrots op alle leerlingen.

Opbrengst en overgebleven kleding
Binnenkort bespreken de leerlingen hoe ze de opbrengst willen besteden. Vorig jaar is de opbrengst samengevoegd met de opbrengst van een ander project (de Pop Up Store) en gedoneerd aan KiKa.

Alle overgebleven kleding wordt door Winkler Prins gedoneerd aan Kledingbank Maxima in Veendam. Zo zorgt de school dat de kleding goed terechtkomt. De kledingbank heeft al aangegeven hier erg blij mee te zijn!