WP op weg naar het Lagerhuis

Het debating team van Winkler Prins, bestaande uit leerlingen van de mavo, havo en het vwo, deed vrijdag 24 januari mee aan de regionale voorronde van BNN/Vara’s ‘Op weg naar het Lagerhuis’. Een uitputtingsslag! Deelneemster Daphne (gym 6) schreef er onderstaand verslag over.

Verloren op doelsaldo

“Er waren twee poules van vier teams. WP kwam in de sterkste poule terecht. Verloor de eerste partij met 4 – 3 (ten onrechte vinden wij natuurlijk) en won de andere twee partijen o.a. van Ubbo Emmius Stadskanaal. Zij en het andere team wonnen beiden ook twee wedstrijden, maar met één scorepunt extra. Ondanks twee winstpartijen géén finaleplaats voor Winkler Prins dus want we waren derde in de poule. Eruit op doelsaldo so to speak.

De andere, naar later bleek veel zwakkere poule, werd gewonnen door Willem Lodewijk (met veel minder punten dan in onze poule). In de finale won Ubbo Emmius van het Willem Lodewijk. We feliciteren onze mede Oost-Groningers! Wel beetje katerig gevoel bij het team. We waren absoluut finalewaardig. 

Lichtpuntjes

Verder waren er ook drie bijzondere lichtpunten.

  • Bilal Korkut’s speech (V-rede) werd tot één van de twee besten uitgeroepen. Hij verloor (wat ons betreft zeer ten onrechte) de finale.
  • Verder werd Daphne van Linge uitgeroepen tot één van de vier beste debaters van de dag. Zij mocht het in een all-star team in een speciaal debat opnemen tegen een Gronings statenlid.
  • Tenslotte hebben Justin, Leanne en Mandy het als onze reserves in ons sterrenteam uitstekend gedaan. Zij wisten bijna te winnen van het Praedinius.

We hebben de dag samen afgesloten in een pizzeria in de stad en daar ons katerig gevoel omgezet in een gevoel van trots.” 

Het sterrenteam van Winkler Prins met coaches Tom Oud en Jeroen Onderwater.
Bilal tijdens zijn V-rede.
Daphne in het all star team.