WP Indoor soccer competitie gestart

Vrijdagmiddag 5 november startte de Winkler Prins zaalvoetbalcompetitie. Dit jaar doen er maar liefst 167 leerlingen in 17 teams mee aan deze buitenschoolse sportactiviteit. De competities (één voor de leeftijdscategorie 11-13 jaar en één de categorie 14-16 jaar) worden wekelijks op vrijdagmiddag na schooltijd gespeeld in de Parkstadhal. Ook leuk: er doen meerdere teams mee die bestaan uit leerlingen van groep 8

FC Kip – FC Cafetaria

De eerste wedstrijd was tussen FC Kip (leerlingen van Hoi Pippeloi) en FC Cafetaria. Laatstgenoemde team had niet veel in te brengen, ondanks dat merendeel een paar koppen groter was dan de spelers van FC Kip. FC Kip won de wedstrijd met maar liefst 0-12! Dit door onder meer 4 doelpunten van T. Hoekzema en 3 doelpunten van L. Tehubijuluw. De jongens van Hoi Pippeloi lieten erg verzorgd voetbal zien en menig toeschouwer kon zien dat dit team goed op elkaar ingespeeld is.

Over toeschouwers gesproken… De tribune was erg goed gevuld met ouders, opa’s/oma’s en vriendjes van de voetballertjes. Leuk om te zien hoe betrokken men is en hoe gemotiveerd de spelers van alle teams zijn.

FC bal op het dak – FC Frikandelbroodje

FC bal op het dak speelde tegen FC Frikandelbroodje, wat resulteerde in een 9-0 overwinning voor FC bal op het dak. Ondanks dat keeper C. Huizinga van FC Frikandelbroodje zijn team meermaals op de been hield door een aantal puike reddingen, mocht het niet baten en kon FC bal op het dak de wedstrijd naar zich toe trekken. Met 5 goals was L. Jonker de man van de wedstrijd.

Kleiers – FC Gerrard

De derde wedstrijd van de middag was tussen de Kleiers en FC Gerrard. Spelers van de Kleiers waren vorig schooljaar ook al actief in de competitie en hadden hierdoor in tactisch opzicht een voordeel. Vooral met goaltjesdief T. Mehmedovic (7 doelpunten) konden ze goed profiteren. Het werd namelijk 13-0 voor de Kleiers. FC Gerrard, bestaande uit spelers uit de brugklas, zal dit schooljaar ongetwijfeld nog wel punten gaan pakken aangezien er een aantal goede voetballers tussen zit. Aan het enthousiasme lag het in elk geval niet.

FC Wilderveen – Stroopmannetjes

FC Wilderveen (een combinatie van spelers die bij Veendam 1894 en vv Wildervank spelen) mocht het opnemen tegen de talentvolle Stroopmannetjes. FC Wilderveen hield lang stand (mede door een uitstekend keepende K. Lanting), maar de Stroopmannetjes waren op dreef. Vooral de 0-3 kwam tot stand middels een flitsende aanval. De wedstrijd eindigde in een 8-1 overwinning voor Stroopmannetjes. Drie doelpunten werden gescoord door de sterk spelende G. Szurko.

Vrijdag 12 november zijn de eerste wedstrijden in de competitie voor leerlingen van 14 t/m 16 jaar.