Winterschool

Het landelijk beeld is dat door de lockdown van het vorig schooljaar, sommige leerlingen te maken hebben met achterstanden. De overheid heeft daarom een subsidieregeling ingesteld voor scholen om deze achterstanden weg te werken. Hierdoor kan Winkler Prins een inhaal- en ondersteuningsprogramma organiseren voor leerlingen die hier behoefte aan hebben. Dit programma vindt buiten de reguliere schooltijden plaats.

Het plan

Tijdens het schooljaar worden in drie periodes telkens vier vrijdagmiddagen ingezet om leerlingen de kans te geven achterstanden weg te werken. De eerste periode heeft inmiddels plaats gevonden. De tweede en derde periode volgen na de kerstvakantie.

Leerlingen uit deelscholen vmbo, mavo, havo en vwo kunnen deelnemen aan de Winterschool vanaf periode 1. In de deelschool brugjaar zal in de eerste periode de focus liggen op de sociaal-emotionele ontwikkeling en het leren leren. Leerlingen uit het brugjaar kunnen vanaf periode 2 deelnemen aan de Winterschool.

Winterschool periode 2 verplaatst

Winterschool periode 2 zou halverwege januari starten, maar vanwege de verlengde lockdown stellen we de start opnieuw enkele weken uit De dagen waarop Winterschool periode 2 plaatsvinden zijn nu 2 maart, 5 maart, 9 maart en 12 maart. Alleen als we fysiek naar school gaan, zullen de Winterschool-lessen doorgaan. De data zijn dus nog steeds onder voorbehoud.  Om leerlingen die zich hebben aangemeld toch te ondersteunen bij schoolzaken, bieden we online huiswerkhulp aan. 

Inschrijving voor Winterschool periode 2 is inmiddels gesloten. Winterschool periode 3 wordt voorlopig uitgesteld, tot er meer bekend is over het vervolg van het schooljaar.  

Periode 1Periode 2 (AANGEPAST!)Periode 3
20 november 20202 maart 2021voorlopig uitgesteld
27 november 20205 maart 2021voorlopig uitgesteld
4 december 20209 maart 2021voorlopig uitgesteld
11 december 202012 maart 2021voorlopig uitgesteld
data (onder voorbehoud)

Locatie

De ondersteuningslessen worden gegeven in het gebouw aan de Pinksterstraat, in de lokalen rondom het studiehuis en de mediatheek .

Lesmateriaal

Leerlingen vragen hun vakdocenten naar lesmateriaal voor tijdens de winterschool. Dit kan extra lesmateriaal zijn, of bijvoorbeeld oefenstof uit de reguliere schoolboeken. Hier gaan de leerlingen mee aan de slag op de vrijdagmiddagen.

Programma op de vrijdagmiddag

(onder voorbehoud!)

Er wordt gewerkt in blokken van 14.00 – 18.00 uur (als een leerling ’s middags nog les heeft, kan hij/zij later aanschuiven).  Alle leerlingen blijven tot en met blok 3. In de pauzes wordt gezorgd voor soep en broodjes en andere snacks.

14.00 – 15.15 uurBlok 1
15.15 – 15.30 uurPauze
15.30 – 16.45 uurBlok 2
16.45 – 17.00 uurPauze
17.00 – 18.00 uurBlok 3

Aanmelding

  • Leerlingen melden zich vrijwillig aan (soms op advies van ouders/verzorgers, en/of mentoren) voor een periode van 4 middagen.
  • Bij aanmelding verplicht de leerling zich tot deelname van alle vier de middagen in de periode, en de leerling volgt tijdens de middagen alle lessen waarvoor hij/zij is ingeroosterd.
  • Een leerling schrijft zich in voor minimaal twee vakken en maximaal drie vakken. Hierbij kan ook gekozen worden voor het vak studievaardigheden.
  • Je vindt het digitale inschrijfformulier onderaan deze pagina.
  • De mogelijkheid tot inschrijving voor periode 2 is gesloten. Inschrijven voor periode 3 kan zodra er meer duidelijkheid is over de duur van de lockdown.

Als je in aanmerking komt voor de winterschool, kun je je inschrijven via deze link: Inschrijfformulier Winterschool of door het scannen van onderstaande QR-code.

Let op! Het inschrijfformulier kan alleen worden ingevuld via het school-mailadres van de leerling. Met het e-mail adres van de ouders lukt dit niet. Ouders kunnen hun kind natuurlijk wel begeleiden bij het invullen van het formulier.

cid:d7aaa542-0610-4ac3-86e8-774d5257216a

Contact

Mw. A. Jansen
Mw. P. Schilthuis
Mail: