Winnaars fotowedstrijd Kamp Westerbork

Eind vorig schooljaar zijn de kinderen van havo en vwo 3 op excursie geweest naar Kamp Westerbork. Daar zat voor de leerlingen een fotowedstrijd aan vast. De opdracht was een foto maken die het verhaal van Kamp Westerbork zo goed mogelijk vertelde.

De winnaars!

De juryleden, mevrouw de Rooij en mevrouw Dijkstra, hebben een winnende foto geselecteerd. Zij hebben er ook een prachtig juryrapport bij geschreven.

Isis Hulzebos en Anne Mei Bodewes: Van harte gefeliciteerd met jullie mooie foto en prachtige juryrapport!!

Het juryrapport:  

“We hebben bij het bekijken van de foto’s gelet op het symboliseren van de impact die Westerbork als doorvoerkamp heeft gehad. Dat betekende dat we gekeken hebben naar verbeelding van oorlog, monument, gedenkteken en Westerbork. We zagen dit terug in alle foto’s, elk op andere wijze een accent leggend. (…) In de overzichtsfoto (Isis en Anne Mei) vonden we het symboliseren van Westerbork als doorvoerkamp duidelijk te zien door het ritme en de herhaling van de steentjes op de voorgrond. Ook het gebouw op de achtergrond vonden we typerend en deed ons denken aan een barak. De diagonale lijnen wekken de illusie van een spoor, van voorbijtrekken. Daarmee vonden we dit de meest krachtige foto en de winnaar van deze fotowedstrijd.”

De winnende foto!