Winkler Prins ontvangt Spaanse leerlingen

Afgelopen week heeft een groep van 10 Spaanse leerlingen en 2 docenten een bezoek gebracht aan Winkler Prins in Veendam. Een langgekoesterde wens van leerlingen, ouders én docenten en tevens een primeur. Dit is namelijk het eerste uitwisselingsproject voor leerlingen van het vmbo Basis en Kader.

Internationale uitwisseling: leuk en leerzaam
De leerlingen uit het Spaanse Valdelalcazada en de leerlingen van Winkler Prins volgden samen praktijklessen op school. Op het rooster stonden verder lessen Economie & Ondernemen, Bouw, Metaaltechniek, Zorg & Welzijn, interactieve kunstlessen (CKV) en Engels. Uiteraard werd Veendam verkend en stond er een bezoek aan Amsterdam op het programma. In Groningen kregen de leerlingen een rondleiding door de Euroborg en beklommen ze de Martinitoren. Naast de activiteiten georganiseerd door de school, gingen de leerlingen ook samen met hun gastgezin op pad.

Engels praten
Docenten De Bruijn, Redjosentono, Scholtens en Visscher kijken terug op een geslaagde week: “Voor veel leerlingen is het best een grote stap om een week lang in het Engels te praten. Toch merk je dat de leerlingen daar heel snel aan wennen. Sommige leerlingen vertaalden zelfs Nederlandse teksten in het Engels voor de Spaanse docenten. De Spanjaarden waren onder de indruk van de school en de gastvrijheid van de Nederlandse ouders en leerlingen. De Nederlandse temperatuur was wel even wennen want bij vertrek uit Valdelalcazada was het bijna 40 graden. Ook het vele fietsen en avondeten om 17.30 uur is toch wel even anders dan ze in Spanje gewend zijn. Maar iedereen heeft zich prima aangepast, dat is zo ontzettend leuk aan een uitwisseling. We kijken er nu al naar uit om een bezoek te brengen aan Spanje”.

Bezoek aan Spanje
In november brengen de Nederlandse leerlingen en docenten een bezoek aan de school in Valdelalcazada, een dorpje in het westen van Spanje. Daarna zal een nieuwe uitwisselingsgroep worden samengesteld voor een reis in 2025. Leerlingen uit de derde klassen vmbo Basis en Kader kunnen zich in het nieuwe schooljaar daarvoor aanmelden.

Leerlingen uit het Spaanse Valdelalcazada op uitwisseling bij leerlingen van Winkler Prins in Veendam