“WP is altijd in beweging”

Het lang verwachte Leer- en sportpark begint nu echt vorm te krijgen. Aan de Raadsgildenlaan wordt hard gewerkt, zodat de nieuwe brugklasleerlingen en een deel van het vmbo na de zomer in twee prachtige nieuwe gebouwen terechtkunnen. Via bouwpagina’s in de lokale kranten vertellen we wat de nieuwbouw voor onze school betekent. Hieronder een van de interviews die in de krant hebben gestaan, met WP-bestuurder Ferdinand Vinke.

“Scholengemeenschap Winkler Prins kent een lange historie. Op initiatief van Anthony Winkler Prins opende Veendam in 1866 als eerste plattelandsgemeente de deuren van de Hogere Burgerschool. In 1910 verhuisden de leerlingen naar een nieuw gebouw, dat wij nu kennen als het Veenkoloniaal Museum. Oud-leerlingen herinneren zich nog hoe het was. De ramen die zo hoog zaten dat je niet naar buiten kon kijken, want dat leidde maar af. De stenen trap die zo koud was dat je er niet op ging zitten. En in de pauze moest je naar buiten, weer of geen weer.

Wat een verschil met onze huidige schoolgebouwen, waar we de buitenwereld zoveel mogelijk naar binnen halen. Letterlijk en figuurlijk. Waar leerlingen op leerpleinen, in projectruimtes en in de mediatheek samenwerken, gebruikmakend van hun iPad. Waar ze kunnen ontspannen op de bankjes in de gang, in de kantine, of buiten in de pannakooi. Het onderwijs is altijd in beweging en Winkler Prins beweegt mee.

Een voorlopig hoogtepunt in de geschiedenis van het onderwijs in de gemeente Veendam is het duurzame, toekomstbestendige leer- en sportpark dat ik nu vanuit mijn raam gebouwd zie worden. Een prachtig resultaat van de goede samenwerking tussen de gemeente Veendam en Winkler Prins, waarin leren en bewegen samenkomen. Het leer-en sportpark sluit aan bij de behoeften van nu en heeft voordelen wat betreft beheer, exploitatie en gebruiksmogelijkheden van alle partijen die er straks een onderkomen hebben.

De komende tijd houden we u via een speciale bouwpagina in de lokale weekbladen, Winklerprins.nl en onze Facebook pagina op de hoogte van de ontwikkelingen rondom de nieuwbouw van de school. We hopen u bij de opening te kunnen begroeten!”

Overzichtsfoto nieuwe schoolgebouwen
Overzichtsfoto nieuwe schoolgebouwen