Vrolijke vrijdagmiddag: Schatgraven!

Wat op 8 april begon met een kleine groep van drie personen, eindigde op de laatste vrijdagmiddag met maar liefst acht deelnemers.

Eerst uitleg daarna het echte werk

Meneer Elting en Meneer Wammes vertelden op de eerste dag waar we gingen graven en wat het plan was. Vrijdag 13 mei begon het echte werk! We gingen op locatie graven. We hebben eerst gekeken hoe het terrein eruit zag. Daarna zijn we begonnen met graven en magneet vissen.

Elke zoektocht was het raak!

Op de eerste dag hebben we ongeveer tien dingen gevonden en wat we vonden konden we vaak niet identificeren. Een week later was het weer tijd om te gaan schatgraven en dit keer konden we gelijk beginnen, we hebben deze dag aardig wat gevonden en we konden dit keer ook veel identificeren. Zo hebben we een kanonskogel en een paardentuig gevonden. In verband met Pinksteren hebben we helaas een week niet gegraven en 3 juni was het weer zover, de laatste keer schatgraven. Die dag ging meneer Kliphuis ook mee. We noemden hem ook wel ‘de professionele schatgraver van de groep’. Omdat meneer Kliphuis in zijn vrije tijd vaak gaat schatgraven en professionelere metaaldetectoren bij zich had. We hebben onder andere een steeltje van een lepel en een oude munt gevonden.

Enorm jammer dat het alweer voorbij is!

De tijd vloog om bij alle drie de keren en we waren het er unaniem over eens dat het enorm jammer is dat het nu al voorbij is. De groep was heel gezellig en we hadden veel plezier tijdens het graven, maar ook de autoritten waren super leuk. Het was gewoon even ontspannen, even geen school, maar gewoon écht plezier. We zijn blij en dankbaar dat we dit mee hebben mogen maken.