Verlenging titel ‘Excellente school’!

Vandaag hebben we van het Ministerie van Onderwijs gehoord dat onze school voor drie jaar de titel ‘Excellente school’ mag dragen! We hebben deze titel (weer) gekregen voor de onderscheidende aanpak voor leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben.

Geen makkelijk traject

Het is niet makkelijk om een Excellente School te worden. Eerst komt de Inspectie voor het Voortgezet Onderwijs bij ons kijken of de school het kwaliteitsoordeel ‘goed’ verdient. Pas als de Inspectie vindt dat we het ’goed’ doen, mogen we door naar het vervolgtraject Excellente School. Hiervoor moeten we een zelfevaluatie aanleveren. Twee juryleden bezoeken vervolgens één dag de school om te beoordelen hoe het er in de praktijk aan toegaat. Pas als alle onderdelen goed scoren, kent de jury het predicaat Excellente School toe.

Wat stond er in het rapport?

De jury vond dat de stagebegeleiders, de leerbedrijven en de gemeenten goed samenwerken om voor onze leerlingen een fijne, bestendige werkplek te vinden. Onze leerlingen doen het goed in het vervolgonderwijs of in hun nieuwe werk nadat ze de Praktijkschool verlaten. Uit de terugkoppeling van de jury bleek ook zowel de leerlingen, medewerkers als de directie precies hetzelfde vertelden over de dagelijkse gang van zaken binnen onze school. Een mooi resultaat van het werken volgens deze hoge standaard!

Trots!

Interim directeur Tineke Valk is dan ook supertrots op iedereen: “Wij zijn vooral blij dat de Inspectie erkent dat wij met onze aanpak en begeleiding extra kansen bieden aan onze leerlingen en dat wanneer ze de school verlaten en aan het werk gaan of doorstuderen, zij betere kansen hebben op een goede toekomst. Vandaag vieren we het feest bescheiden vanwege corona maar zodra het kan, gaan we met alle leerlingen op schoolreis en maken er een mooie dag van’.

‘En natuurlijk zijn we ook trots op ons fantastische team dat hard gewerkt heeft om dit mooie resultaat mogelijk te maken. Ook met hen vieren we op een later moment deze prestatie’.