Verdiend applaus voor Winkler Prins Harmonie

In een goedgevuld Cultuurcentrum vanBeresteyn trad zaterdagavond de Winkler Prins Harmonie op. Met een enthousiast slotapplaus maakte het publiek duidelijk dat het met volle teugen had genoten.

Het orkest nam de zaal mee op een muzikale reis over de continenten. Met onder andere muziek uit de film Out of Africa, een stuk over de Portugese ontdekkingsreiziger Ferdinand Magellan en Barbie’s world, de soundtrack van film Barbie, verkende de WPH onder leiding van dirigent Jack Horst op muzikale wijze de wereld.

De WPH mag dan een schoolorkest zijn, de kwaliteit van de muziek maakt duidelijk dat er een volwaardige harmonie op het podium zit, die net zo makkelijk klassieke muziek van Fauré speelt als hedendaagse hits van Avicii en Nick en Simon. Zelfs muziek van de Duitse metalband Rammstein stond op het repertoire.

Daarnaast maken de orkestleden er ook altijd een feestelijke show van. Dit jaar verschenen onder anderen horrorfiguren, hardrockers en een Tina Turner-lookalike op het podium.

Slagwerker en huisarrangeur Max van Linge werd in het zonnetje gezet: hij is inmiddels 12,5 jaar lid van de WPH; dirigent Jack Horst kreeg vanuit de schoolleiding de eer die hem toekwam voor zijn 30-jarig jubileum als dirigent.