Tristan van der Beek eerste bij de Biologie Olympiade

Tristan van der Beek (V6) is 1e geworden bij de nationale eindronde van de Biologie Olympiade. Een geweldige prestatie! 

De Biologie Olympiade

De Biologie Olympiade is een jaarlijks terugkerende wedstrijd voor middelbare scholieren. Deze uitdaging start met een voorronde op school. Daar doen maar liefst meer dan 6.000 bovenbouwleerlingen aan mee. In de tweede ronde, verzorgd door Naturalis, streden de beste honderd om een plek in de finale.

In Wageningen

Hij mocht een paar dagen, na de eerdere voorronde, met een leuke gemotiveerde groep ‘biologie nerds’, naar de Wageningen University & Resaerch om college en practica te volgen. Tijdens een ceremonie werden de deelnemers van plaats 18 tot en met plaats 1 bekend gemaakt. Tot zijn verrassing werd Tristan als de winnaar uitgeroepen. 

Op 23 juni gehuldigd

Tristan wordt 23 juni op het ministerie gehuldigd én hij mag in de week van 10 juli naar de internationale finale in Armenië!! Verder ontving hij tijdens de uitreiking een boek, een oorkonde, een medaille, een studiebeurs, een scholenprijs voor Winkler Prins en een rekenmachine met sensoren.

Tristan:

“Ik heb er heel veel zin in, niet alleen om Armenië te ontdekken, maar vooral ook om alle andere internationale leerlingen te ontmoeten.”