Sfeervol WP Unplugged in Binnenwoel

Het was afgelopen vrijdag weer genieten geblazen tijdens WP Unplugged, de jaarlijkse talentenjacht van Winkler Prins voor klassieke en akoestische muziek. Organisatoren Johan Leeuwerke (docent Muziek/KUA) en Stef Vissinga (docent CKV/Drama) hadden voor een professionele licht- en geluidsinstallatie gezorgd, waardoor de optredens in Binnenwoel nog beter tot hun recht kwamen. Het publiek, bestaande uit vrienden en familie van de jonge talenten, heeft dan ook genoten van een gevarieerde avond. 

Tien acts deden mee, waaronder maar liefst zes pianisten. De jury had er een harde dobber aan, want hoe vergelijk je een band als Decolathov met een pianiste van 11? Daarom waren er dit jaar twee eerste en twee tweede prijzen. In de categorie klassiek won Joshua met zijn virtuoze vertolking van een deel van Beethovens Sonate opus 27. De tweede plaats was voor Susanne, die een stuk van Allevi had gekozen. In de categorie unplugged ging de eerste prijs naar de band Decolathov, die dit jaar voor de 3e keer meedeed. Het duo Esmée (zang) en Jorien (piano), dat debuteerde, won de tweede prijs.

Vanwege de AVG kunnen we niet alle artiesten laten zien en horen. Ben je benieuwd wie er mee doen en hoe ze klinken? Dan zien we je graag volgend jaar in het publiek!