Passie in Techniek sluit schooljaar productief af

Op 30 mei gingen niet de leerlingen, maar de samenwerkingspartners van en betrokkenen bij het project Passie in Techniek (PIT) aan de slag in het technieklokaal. Het was een productieve afsluiting van een succesvol PIT-jaar. PIT is een gezamenlijk project van Winkler Prins in Veendam en het dr. Aletta Jacobs College in Hoogezand. Beide VO-scholen werken samen om techniek in de breedste zin van het woord te promoten.

Mooie initiatieven
De middag begon met een presentatie van projectleiders Barbara Bakker, Jeroen Fledderus en Rick Dokter, waarin alle mooie initiatieven van het afgelopen jaar om deze doelstelling te halen de revue passeerden. Denk bijvoorbeeld aan het professionaliseren van personeel, leerlingen die speeddaten met professionals, leerlingen die op bedrijfsbezoek gaan, het maken van leskisten voor het basisonderwijs en het organiseren van techniekactiviteiten voor groepen 6, 7 en 8. Met elkaar zijn we best trots op al deze mooie initiatieven die we het afgelopen jaar gerealiseerd hebben. Na de presentatie was het tijd om de handen uit de mouwen te steken. Onder leiding van techniekdocenten hebben de genodigden zelf kunnen ervaren hoe techniekleerlingen op school werken met verschillende machines en technieken. Aan het eind van de middag was er ruimte om te netwerken tijdens een barbecue.

Onderwijs en bedrijfsleven
Een goede samenwerking tussen onderwijs en het bedrijfsleven is van grote toegevoegde waarde voor Passie in Techniek. De projectleiding van PIT hoopt die samenwerking in de toekomst verder uit te breiden en heeft de netwerkpartners gevraagd mee te denken over de toekomst van het project. Gezamenlijk wordt gekeken naar de richtlijnen voor de periode 2025-2029. Het bedrijfsleven staat immers aan de basis van de snelle ontwikkelingen in de techniek.