Open huis Praktijkonderwijs 30 maart

Op woensdag 30 maart is het “Open huis” bij Winkler Prins praktijkonderwijs aan het Jan Salwaplein 2 in Veendam. Leerlingen uit groep 8, die het advies Praktijkonderwijs hebben gekregen, en hun ouders, zijn van harte welkom. Aanmelden is niet nodig.

Tussen 18.00 – 20.00 uur kan je een kijkje nemen in de school. Natuurlijk mogen ook de ouders/verzorgers van de huidige leerlingen langskomen!

In januari heeft Winkler Prins praktijkonderwijs opnieuw van het Ministerie van Onderwijs, op het gebied van zorgbeleid en volgsystemen, het predicaat ‘Excellente School’ ontvangen. In het praktijkonderwijs krijgen leerlingen naast de theoretische vakken zoals Nederlands, Engels rekenen, verzorging en burgerschap ook veel praktische vakken, zoals werken in het groen, catering, koken, textiel, metaal, techniek, houtbewerking, schilderen en gymnastiek. 

Leerlingen kunnen aan het eind van hun schoolloopbaan een diploma behalen en leren daarnaast voor branchegerichte certificaten en diploma’s, waardoor ze aantrekkelijk zijn voor de bedrijven op de arbeidsmarkt. Ook zijn er leerlingen die na het praktijkonderwijs verder leren bij een mbo-opleiding.

Tijdens het “Open huis” kan je leerlingen aan het werk zien en in gesprek gaan met de schoolleiding en de docenten.