Meiden in de techniek oriënteren zich tijdens Internationale Vrouwendag

Vrijdag 8 maart was het Internationale Vrouwendag. Om dit niet ongemerkt voorbij te laten gaan, organiseerde PIT (Passie in Techniek) samen met een aantal docenten een leerzame doedag voor techniekmeiden uit vmbo-3+4.

De meiden begonnen de dag met een bedrijfsbezoek bij Eekels Technology in Kolham. Na een korte bedrijfspresentatie namen ze een kijkje in het bedrijf en maakten ze kennis met de techniek. Op de werkvloer waren de meiden zichtbaar onder de indruk van wat Eekels Technology allemaal doet op het gebied van elektrotechniek en werktuigbouw binnen de scheepsbouw. De meiden mochten ook zelf aan de slag. Ze maakten een windmolen op zonne-energie en gingen lassen onder begeleiding van een professional.

Het middagprogramma stond in het teken van schilderen. De workshop werd verzorgd door een instructeur en leerling van de Schildersvakopleiding Assen. De meiden gingen aan de slag met imitatietechnieken. Het resultaat mocht er zijn, er werden prachtige werkstukken gemaakt. De doedag werd actief afgesloten met een Pilates Workout.

Middels deze activiteiten hebben de meiden zich tijdens Internationale Vrouwendag kunnen oriënteren op een technische vervolgopleiding en toekomstige beroepen.

Foto: leerlingen gingen zelf aan de slag en maakten een windmolen op zonne-energie.