Leerlingen Winkler Prins Nederlands kampioen veldvoetbal, beachvolleybal, dodgeball én zwemloop tijdens Olympic Moves 2024

Vanuit Winkler Prins uit Veendam hebben diverse schoolteams meegedaan aan finaledag van Olympic Moves op Sportcentrum Papendal. Het veldvoetbalteam, een dodgeballteam, een beachvolleybalteam en de deelnemende leerling aan het onderdeel zwemloop zijn Nederlands kampioen geworden.

Veldvoetbal
Olympic Moves is de grootste schoolsportcompetitie van Nederland. Jaarlijks strijden tienduizenden jongeren van meer dan 380 scholen in 18 verschillende sporten om de winst. Tijdens de finaledag van Olympic Moves hebben leerlingen van de school meegedaan aan dodgeball, beachvolleybal, zwemloop en voetbal. Nik Hoving, docent lichamelijke opvoeding (LO) bij Winkler Prins, licht de prestatie van het succesvolle voetbalteam enthousiast toe: “Het veldvoetbalteam kwam ongeslagen door de drie poulewedstrijden heen. Via de kwartfinale en de halve finale met winst via strafschoppen, speelde het team in een zinderende finale tegen het Willem van Oranje College uit Waalwijk. Ook de finale werd uiteindelijk gewonnen met 0-1. Met deze geweldige overwinning is het veldvoetbalteam van klas 1-2 landskampioen geworden. Een fantastische prestatie”.

Zwemloop
Leerling Yke Spelde uit Wildervank is namens Winkler Prins opnieuw Nederlands kampioen geworden op het onderdeel zwemloop. Hoewel de concurrentie groter en sterker was dan vorig jaar, lukte het Spelde om na 300 meter zwemmen en 3 kilometer rennen als eerste over de finish te komen. 

Beachvolleybal

Docenten LO Kelvin Bruins en Nermin Cosovic hebben de beachvolleyballers van Winkler Prins begeleid. Met maar liefst 6 teams verdeeld over verschillende categorieën werd dit jaar weer gestreden om felbegeerde kampioenstitel. Bruins en Cosovic geven aan: “Nadat we in maart de regiofinale in Assen hebben gewonnen, mochten we het in Papendal opnemen tegen de andere finalisten. Vanwege onze ervaring en continuïteit in de deelname aan de finaleronde, zijn wij ook dit jaar gevraagd om het toernooi namens Olympic Moves te organiseren en begeleiden. En als dan ook nog alle zes de teams van onze school in de prijzen vallen is het feest compleet. Eén team werd kampioen, vier teams eindigden als tweede en één team werd derde. Top gedaan, het was weer geweldig”. 

Dodgeball

Joke van der Oord en Martijn Gordeau, docenten LO bij Winkler Prins én dodgeball coaches vertellen: “Voor het onderdeel dodgeball deden we mee in maar liefst twee categorieën. De categorie klas 3-4 en de categorie voor schoolteams. Bijzonder is dat dit de derde Nationale Finale op rij is in de afgelopen drie schooljaren. Na het behalen van de landstitel dodgeball in 2022 en de tweede prijs in 2023 heeft Winkler Prins dit jaar wederom de landstitel dodgeball in de categorie klas 3-4 behaald. Echt een topprestatie! In de categorie schoolteams vielen we net buiten de prijzen. Net als de leerlingen hebben wij ontzettend genoten van deze sportieve dag”. Voor het komende schooljaar zal Winkler Prins in samenwerking met ‘Veendam Beweegt’ wederom de Olympic Moves Regiofinale dodgeball organiseren.


Het winnende dodgeballteam van Winkler Prins tijdens Olympic Moves 2024.