Leerlingen praktijkonderwijs steken handen uit de mouwen tijdens excursie Hof van Saksen

Begin maart is een groep leerlingen van Winkler Prins Praktijkonderwijs en VSO Margaretha Hardenbergschool op bedrijfsbezoek geweest naar het vakantieresort Hof van Saksen. De leerlingen volgen momenteel de branchegerichte cursus Schoonmaak in de Groothuishouding op het praktijkonderwijs.

Bij aankomst werd de groep hartelijk verwelkomd. Vervolgens werd er een korte uitleg gegeven over het programma. Na de uitleg kregen de leerlingen en docenten een uitgebreide rondleiding door het nieuwe gebouw. Daarna was het de beurt aan de leerlingen. In een van de vele accommodaties (boerderij) mochten zij zelf de handen uit de mouwen steken; bedden afhalen en opmaken, sanitair reinigen en interieur reinigen.

Tijdens het uitvoeren van de schoonmaakwerkzaamheden ontdekten de leerlingen dat bij een vakantiepark alles toch net even anders werkt dan op school. Dat was best even wennen. Zo werd er een beroep gedaan op flexibiliteit en aanpassingsvermogen, twee belangrijke werknemersvaardigheden in de huidige maatschappij. Een mooi leermoment en de leerlingen pakten het super op. Tot slot controleerden de leerlingen elkaars werk en kregen ze de gelegenheid om elkaar te beoordelen. Ze evalueerden hun werk met de medewerkers van het schoonmaakbedrijf waar het park mee samenwerkt en werden gecomplimenteerd op hun inzet. Het blijkt maar weer dat schoonmaken echt een vak is waarbij veel meer komt kijken dan even een doekje over de tafel halen! Van de Facility manager en de coördinator Green & Housekeeping ontvingen de leerlingen een goedgevulde goodiebag, als dank voor hun inzet. Het was een waardevolle (leer)ervaring!

Hof van Saksen, bedankt voor de gastvrijheid!