Leerlingen gratis naar voetbalopera “Veendammer Wind”

Eind juni vindt er in het stadion De Langeleegte een bijzonder muziek-en theaterspektakel plaats, de voetbalopera “Veendammer Wind“. Er zijn voorstellingen op 28, 29 en 30 juni en op 4 en 5 juli. Alle leerlingen en medewerkers van Winkler Prins zijn uitgenodigd om gratis de try-out op 27 juni te bezoeken.

Waar gaat de voetbalopera over?

Op 2 april 2013 wordt de betaald voetbalclub SC Veendam failliet verklaard. Opstand, paniek en verwarring maken zich meester van velen die de club een warm hart toedragen, maar het is te laat…Vanaf dat moment volgen we de geschiedenis van de hoofdpersonen. Dit zijn Freya, lerares van Winkler Prins, haar vader Berend, hardcore fan van de SC Veendam, en Freya’s zus Iris, die keepster is van een elftal van Veendam 1894. De wereld van Berend is compleet ingestort, maar Freya en Iris zien nieuwe kansen om weer betaald voetbal naar Veendam te krijgen.

Ministadion

Voor het stuk zijn nieuwe tribunes gebouwd rond de middenstip met ruimte voor 2.000 toeschouwers. De muziek wordt verzorgd door het Veenkoloniaal Symfonieorkest o.l.v. Lubertus Leutscher. Diverse amateurmusici uit Veendam spelen mee, evenals de harmonieorkesten Voorwaarts en Winkler Prins Harmonie. Een van de zangers is Erwin de Vries. De regie is in handen van Harm Ydo Hilberdink o.a. regisseur van de regionale tv-serie “Boven Wotter”

Aanvang en kaarten bestellen

De poort gaat open om 18.30 uur en de voorstelling start om 19.30 uur. Het stuk duurt net zo lang als een voetbalwedstrijd, dus: twee keer 45 minuten en een pauze.

Wil jouw kind naar deze speciale avond? Bestel dan vóór woensdag 12 juni, 12.00 uur, een gratis kaartje door via Magister in te schrijven als LEERLING op de activiteit “Veendammer Wind”. Vlak voor de uitvoering worden de bestelde kaartjes via de mentoren aan de leerlingen gegeven. Er is 1 kaartje per leerling beschikbaar.

We hopen dat het ‘ministadion’ goed gevuld wordt en wensen iedereen een mooie avond toe!