Landenproject op de Winkler Prins 

Van 27 tot en met 31 maart 2023 maakten alle leerlingen uit de tweede klas havo/vwo van Winkler Prins een reis rond Europa. Zij deden namelijk mee aan het landenproject.

Maak een cultuurreis van 10 dagen

Leerlingen kregen de opdracht een cultuurreis van tien dagen voor twee personen samen te stellen. Deze opdracht was groter dan alleen het maken van een reisplanning en een overzicht van de daarbij behorende kosten. Leerlingen werkten daarnaast aan thema’s die met verschillende schoolvakken te maken hadden, zoals cultuur, duurzaamheid, geografie, geschiedenis en natuur.

Vakantiebeurs

Dit alles kwam tezamen in de vakantiebeurs die op de laatste dag van dit project in de kantine van de school werd gehouden. Op die dag moesten alle leerlingen hun reis presenteren door een kraampje in te richten. Niet alleen ouders kwamen massaal op deze beurs af, maar ook andere familieleden.

Fantastische resultaten

Bovendien was er een jury aanwezig die bestond uit twee dames van het reisbureau TravelXL in Veendam. Zij beoordeelden wat de leerlingen hadden gemaakt. Het resultaat was verbluffend! Traditionele lekkernijen, maquettes, reiswoordenboeken en zelfs virtual reality-brillen. De leerlingen hadden alles uit de kast getrokken om hun reis tot leven te brengen!

Applaus en certificaat

Als dank voor hun inzet kregen alle leerlingen aan het eind een daverend applaus en een certificaat van deelname. De winnaars werden beloond met een lekkere taart.

Benieuwd naar het werk van de winnaars? Bekijk dan snel de etalage van dit bureau, want daar is de voordelige reis naar het prachtige IJsland tijdelijk te zien!