Jeugdthrillers schrijfsters Eva Burgers en Margje Woodrow op bezoek bij mavo 3 en 4

Eindelijk was het dan zover: de jeugdthriller-schrijfsters Eva Burgers en Margje Woodrow kwamen op bezoek bij mavo 2 en mavo 3. Tijdens hun bezoeken hebben ze ons meegenomen in de wereld van fictie. Van te voren hebben we hun boeken en/of korte verhalen gelezen ter voorbereiding.

Eva Burgers

Op dinsdag 22 november kwam Eva Burgers op bezoek bij de leerlingen van mavo 2. Eva is zelf rechercheur geweest in Amsterdam en schrijft nu met die ervaringen spannende jeugdthrillers. Ze vertelde hoe ze werkt en liet de leerlingen zelf ook personages bedenken. Hele creatieve verhalen ontstonden er zo. Haar dunste boek, ‘Undercover’, vond ze het moeilijkste om te schrijven.  

Margje Woodrow

Op donderdag 24 november kwam Margje Woodrow op bezoek bij de leerlingen in mavo 3. Ze schrijft jeugdthrillers en ze won onder andere in 2021 de Prijs van de Jonge Jury voor haar boek ‘Fake trip’. Margje vertelde erg enthousiast hoe ze is begonnen met schrijven en deelde veel kwetsbare informatie over zichzelf. De leerlingen waren onder de indruk en kwamen zelf ook met leuke ideeën voor spannende momenten in het boek. Dat ze de leerlingen heeft bereikt, bleek wel op vrijdag: al haar boeken van de mediatheek waren uitgeleend!