Informatiemarkt Vervolgopleidingen 30 september

Het schooljaar is nog maar net van start gegaan, maar onze decanen zijn al druk bezig met de voorbereiding van de jaarlijkse informatiemarkt voor vervolgopleidingen. Zit jij in de derde, vierde, vijfde of zesde klas? Kom dan ook langs!

Welke vervolgopleiding past bij jou?

Op vrijdag 30 september van 18.30 uur tot 21.30 uur zijn Raadsgildenlaan 9 en 11 van onder tot boven gevuld met mbo-, hbo- en universitaire opleidingen vanuit het hele land én allerlei andere organisaties en instellingen (bijvoorbeeld defensie en uitwisselingsorganisaties). Zij zijn allemaal aanwezig om leerlingen en ouders/verzorgers voor te lichten. De avond is bedoeld voor leerlingen die zich bezighouden met de keuze voor een vervolgopleiding. We nodigen de leerlingen van vmbo tot vwo van klas 3 en hoger uit om samen met hun ouders te ontdekken wat je allemaal kunt doen na de middelbare school!

Eerste, tweede of derde keus?

Deze informatiemarkt is natuurlijk heel nuttig om zoveel mogelijk informatie te krijgen over jouw ‘eerste keuze’ wat betreft je vervolgopleiding. Maar je kunt er tegenwoordig nooit zeker van zijn dat je bij een bepaalde opleiding ook wordt toegelaten. Daarom moet je nu ook al heel goed nadenken over een tweede en soms zelfs derde keuze. Vergeet niet om ook eens te informeren bij opleidingen waarvan je nog nooit hebt gehoord. Misschien word je wel op een idee gebracht!

Ook als je nog geen idee hebt wat je wilt gaan doen, is de informatiemarkt een bezoek waard. Doordat je zoveel opleidingen bij elkaar ziet en met studenten en voorlichters kunt praten, krijg je een beter beeld van wat je wel of juist helemaal niet wilt.

Kies het goede profiel

Sta je voor je profielkeuze? Ook dan is het slim om naar de informatiemarkt te gaan. De voorlichters kunnen je namelijk ook vertellen welk profiel noodzakelijk of wenselijk is voor de opleiding die je graag wilt volgen. 

Save the date! 

Wil je weten wat er allemaal mogelijk is, kom dan vrijdag 30 september tussen 18.30 en 21.30 uur naar Raadsgildenlaan 9 en 11 en laat je verrassen!

Ook onze decanen zijn aanwezig om jouw vragen over keuzes te beantwoorden.

Tot dan!

mevr. M. van Egmond (vwo), dhr. G. de Graaf (vmbo), dhr. G. Voslamber (vmbo), dhr. N.H. Nomden (havo) en mevr. J. Magnus (mavo)

P.S. We willen je vragen om zoveel mogelijk op de fiets te komen i.v.m. beperkte parkeermogelijkheden.