Imker in de klas

De brugklassen Basis en Kader van de Winkler Prins kregen deze week bezoek van een Imker. Die heeft van alles verteld over de leefwijze en functie van bijen. We hebben geleerd over de bijzondere manier hoe bijen aan elkaar doorgeven, waar nectar te vinden is en hoe hard bijen werken om hun nest schoon te houden. Iedereen weet nu wat het verschil is tussen darren en werksters, maar ook hoe het bijenvolk een nieuwe koningin kiest om zich te kunnen blijven voortplanten.

Honderden bijen in de klas!

Met interessante weetjes en meegebrachte hulpmiddelen kregen we een goed beeld van het werk van een imker en hoe honing gemaakt en gewonnen wordt. De imker had honderden bijen meegebracht in een afgesloten kast. De bestuivers waren op die manier dan ook goed van dichtbij te bekijken. We kregen de mogelijkheid om verschillende soorten honing te proeven en een kaars te maken van bijenwas.

Thema ‘Bloemen, zaden en vruchten’

Het bezoek van de Imker sluit goed aan bij het voorjaar en het thema waar de brugklassen nu aan werken, namelijk ‘Bloemen, zaden en vruchten.’ Hartelijk dank aan Ben van Buizen, Imker Veendam, voor deze mooie en leerzame gastlessen.