Huey Zijlstra wint IPON Award!

Wat zijn we trots op onze docent Huey Zijlstra! Vorige week won hij de IPON Award (Innovatie Platform Onderwijs Nederland) in de categorie ‘Start up’! Met deze awards willen ze bedrijven aanmoedigen om producten te maken, vernieuwen en te verbeteren voor het onderwijs.

Waarmee heeft hij gewonnen?

Huey heeft, samen met zijn vrienden Tom en Hendrik, een podcast gemaakt die heet ‘Vrienden van het onderwijs’. Ze werken alle drie in het onderwijs en hebben tijdens het sporten altijd goede gesprekken over de praktijk van het onderwijs en die gesprekken hebben ze opgenomen. Ze hebben inmiddels al zo’n 30 podcasts gemaakt én ze maken wekelijks een Kahoot rondom een actueel thema, die collega’s kunnen gebruiken in de klas.

Wat vond de jury

De jury van de IPON Awards kijkt naar het gebruik en het ontwerp. Is het origineel en is het makkelijk te gebruiken en wat kost het. Ze vonden de podcast allemaal heel erg goed, goed te gebruiken en origineel. Er zijn wel meerdere podcasts over het onderwijs, maar dit is een heel goed voorbeeld van de praktijk. Huey, van harte gefeliciteerd met deze prachtige award!

Podcasts ‘Vrienden van het onderwijs’ luisteren?  

De podcasts zijn te beluisteren via Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts en via de website www.vriendenvanhetonderwijs.com.