Historisch moment: uitreiking allereerste Winkler Prins vwo PWS Awards 

Tijdens de traditionele vwo 6 Eindexamen BBQ (op de avond vóór de uitslag) zijn door vwo-directeur Marieke de Rooij dit jaar voor het eerst Winkler Prins vwo-PWS Awards uitgereikt. De winnaars gaan de geschiedenisboeken in en hebben een prachtige beker gekregen.

Twee aparte prijzen

Het zijn prijzen voor de beste profielwerkstukken van het afgelopen jaar. Er zijn twee aparte prijzen, één voor de gecombineerde profielen NG/NT en één voor de profielen EM/CM. In de categorie NG/NT ging de prijs naar Melissa Oosting en Esmee van Bergen voor een onderzoek naar een plantaardig dieet. In de categorie EM/CM ging de prijs naar Myrthe Geling en Joost Bruins voor een onderzoek naar de tien Britse oorlogsvliegers die begraven liggen op de begraafplaats tegenover de school.

Bijzondere vermelding

Een bijzondere vermelding was er voor het onderzoek van David van den Heuvel en Mieszko IJspeerd naar het leven van de Gewone Man in alle tijdvakken van de geschiedenis. De jury roemde met name de schitterende vormgeving van dit pws. “Kan zo de boekwinkel in”.