Geslaagde NL Doet-dag Praktijkonderwijs

Een grote groep leerlingen van Praktijkonderwijs deed vrijdag 11 maart mee met NL Doet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland.

Feestelijke opening

De dag is in Veendam, bij de Borgerswold, feestelijk geopend door wethouder Bert Wierenga. Hij heeft meegewerkt en zwerfafval geraapt op het strandje van Borgerswold. Iedereen kreeg een NL Doet t-shirt aan en er is hard gewerkt op de volgende plekken:

Borgerswold, Veendam

Bij Borgerswold in Veendam gingen 26 leerlingen en 6 docenten aan de slag met de aanleg van het nieuwe Belevingspad. Dit betekende bomen en takken zagen. Ook hebben we gesnoeid en daarna alle takken weggesleept. Er is zwerfafval geraapt op het strandje en veel blad geharkt. Gelukkig werden ze geholpen door vier mannen van Wijkbeheer. Iedereen heeft superhard gewerkt en ze zijn heel ver gekomen! De gemeente had zelfs nog een kraampje geregeld met heerlijke warme chocolademelk, thee of koffie.

Heemtuin, Muntendam

In de Heemtuin in Muntendam hebben zestien leerlingen en één docent een groenklus opgepakt onder leiding van een boswachter van Staatsbosbeheer. Sinds vorig jaar kun je in de Heemtuin overnachten in luxe tenten. Deze tenten werden weer helemaal lentefris gemaakt en weer ingericht. Dankzij deze groep is de Heemtuin weer helemaal klaar voor de bezoekers van het nieuwe seizoen!

Breeland, Annen

Een groep van acht leerlingen en één docent heeft de groenstroken, om de huizen waar je met een groep kunt logeren, gesnoeid bij Breeland (recreatiepark voor groepsactiviteiten) in Annen. Sommigen hadden er begin dit school jaar al gelogeerd en gesurvivald. Toen is afgesproken om met NL Doet te komen helpen. En als je wat afspreekt.. dan moet je dat ook nakomen! Breeland was heel blij met al het werk wat is gedaan!

Cateringgroep

Ook op onze eigen school waren leerlingen en docenten actief. Deze ‘cateringgroep’ heeft voor alle deelnemers een pakketje met een pakje drinken, koek en een appel klaargemaakt en deelden dat op de locaties uit aan de leerlingen. Welverdiend na al het harde werk!

Een topdag!

Gelukkig was het prachtig weer: de zon scheen en het was niet te koud. Er werd goed samengewerkt en de sfeer was opperbest!! We zijn supertrots op al het werk dat alle leerlingen hebben gedaan en kijken nu al uit naar volgend jaar!

Hieronder een paar foto’s van de dag: