Extra sporten op Winkler Prins

Sinds een aantal jaren biedt Winkler Prins leerlingen die extra willen sporten de mogelijkheid om dit op school te doen, onder leiding van gediplomeerde sportdocenten. Ook leerlingen van groep 7 en 8 mogen meedoen aan het sportprogramma.

“Aanvankelijk was het een programma voor echte sporttalenten,” vertelt coördinator Hilde Wayper, “Ambitieuze toppers die nog beter wilden worden. Maar we wilden méér leerlingen de mogelijkheid bieden om extra te trainen. Winkler Prins hecht veel belang aan een gezonde levensstijl en daar hoort lekker sporten bij. Dus ook leerlingen die gewoon plezier beleven aan hun sport en daarom vaker willen trainen, kunnen zich nu aanmelden.”  

Vier sporten

De school biedt vier sporten aan: judo, volleybal, voetbal en zwemmen. Het samenstellen van de trainingsprogramma’s gebeurt in overleg met de Veendammer verenigingen Flash, Judoschool Veendam en ZPC Bubble. De zwemmers en judoërs volgen twee trainingen per week, de volleybal(st)ers één. Gevoetbald wordt er in de zaalvoetbalcompetitie van Winkler Prins, waar ruim honderd leerlingen aan meedoen. “Daarnaast doen we mee met schoolsportevenementen als de Olympic Moves en de uitwisseling met het Duitse Norden. 

Commitment

In principe kan elke leerling uit groep 7 en 8 en de eerste drie leerjaren van Winkler Prins zich aanmelden voor het sportprogramma. Als ze tenminste bij een sportvereniging zitten. Meedoen is echter niet vrijblijvend. Wayper: “We verwachten wel commitment. In de praktijk zien we dat dat er ook echt is. Leerlingen komen enthousiast naar de trainingen en zetten zich in. Dat is voor ons de bevestiging dat het een goede beslissing was om het sportprogramma breder op te zetten.”

Informatie en aanmelden

Wie meer wil weten of zich meteen wil aanmelden, kan een mailtje sturen naar 

Op de foto: coördinator Hilde Wayper met leerling Loes, die extra volleybaltrainingen volgt