Excursie Hof van Saksen

Woensdag 19 april gingen leerlingen van Winkler Prins Praktijkonderwijs en VSO Margaretha Hardenbergschool op excursie naar het vakantieresort Hof van Saksen. De groep die mee ging volgt momenteel de branchegerichte cursus Schoonmaak in de Groothuishouding op het praktijkonderwijs.

Zelf de handen uit de mouwen

Op het resort kregen de leerlingen een indrukwekkende rondleiding waarbij ze een uniek kijkje mochten nemen achter de schermen. Vervolgens zijn ze naar een boerderij gegaan waar ze zelf de handen uit de mouwen mochten steken; bedden afhalen en opmaken, sanitair reinigen en interieur reinigen. De groep werd verdeeld in 2 groepen. Elke groep kreeg een aantal ruimtes toegewezen om schoon te maken. Tijdens het uitvoeren van de schoonmaakwerkzaamheden leerden de leerlingen dat dit een andere setting was dan de school.

Waardevolle ervaring

Er werd beroep gedaan op hun flexibiliteit; een belangrijke werknemersvaardigheid in de huidige maatschappij. En wat pakten ze dat goed op! Daarna gingen ze elkaars schoonmaak-skills beoordelen. Ze evalueerden hun werk met de medewerkers van het schoonmaakbedrijf waar het park mee samenwerkt. De leerlingen werden gecomplimenteerd en kregen een goodiebag mee als dank voor hun inzet.

Het was een leuke én waardevolle (leer)ervaring!