Eindexamen 2024: kan de vlag uit of niet? Winkler Prins trots op eindexamenleerlingen

Ook dit jaar was het weer superspannend. Ruim 191.000 middelbare scholieren hebben vandaag gehoord of ze geslaagd zijn. Ook bij de 400 examenleerlingen van Winkler Prins in Veendam en hun ouders/verzorgers was het hier en daar toch wel even nagelbijten; kan de vlag uit of niet?

Slagingspercentage
Jan de Wit, bestuurder van Winkler Prins vertelt: “Dit schooljaar zal het slagingspercentage van Winkler Prins na herkansing naar verwachting voor vier afdelingen ruim boven de 90% uitkomen. Het vwo blijft iets achter. Een prima resultaat en vergelijkbaar met eerdere jaren. Daar zijn we ontzettend trots op! Dit succes is een welverdiende beloning voor de inzet van de leerlingen, gesteund door onze geweldige docententeams en het thuisfront”.

Prognose resultaten na herexamens
Winkler Prins, Veendam (schooljaar 2023-2024)

Vanavond zijn de eindexamenleerlingen op school geweest om hun cijferlijst op te halen. Vreugde, opluchting en ontlading bij de geslaagden en een enkele traan bij sommige herkansers en gezakte leerlingen. De herkansers gaan nog een keer alles op alles zetten om zich voor te bereiden op het herexamen. Wat zou het mooi zijn als ook bij deze leerlingen uiteindelijk de vlag uit kan. Na de diplomering, begin juli, kunnen de geslaagden genieten van een lange zomervakantie. Daarna wacht hen een nieuwe uitdaging; starten met een vervolgopleiding, een studie of een tussenjaar.

Certificaten
Leerlingen van Winkler Prins Praktijkonderwijs doen geen centraal schriftelijk examen. Wel kunnen deze leerlingen certificaten en een diploma behalen. Over twee weken, op 24 en 25 juni, hebben zij hun eindgesprekken. Dan horen ook deze leerlingen of ze hun schooldiploma hebben behaald.

Time Out
Ook zijn er dit jaar weer een aantal examenkandidaten geslaagd via de route Time Out, de tussenvoorziening van Winkler Prins. Het gaat in totaal om 5 leerlingen, 3 van de mavo en 2 van vmbo kader/basis.