Een onvergetelijke Alpe d’HuZes: het verhaal van oud-leerling Kyra en haar vriendin Kim

Op 2 juni zijn we rond 09:00 uur begonnen met het bewandelen van de berg Alpe d’Huez. Onderweg hebben we verschillende mensen gesproken die ieder een eigen verhaal hadden en met een bijzondere reden de berg aan het bewandelen (of fietsen) waren. Onderweg hingen overal spandoeken met wensen en/of verhalen van mensen die zijn overleden aan kanker. Ook hingen er ontzettend veel aanmoedigende spandoeken van supporters. Langs de route die wij liepen brandden ontzettend veel kaarsen met verhalen van mensen die over hun dierbaren gingen. Dit zorgde echt voor kippenvel momentjes. Ondanks dat het een erg beladen klim was, was er in diverse bochten live muziek aanwezig. Na ongeveer 3 uur zijn we over de finish gekomen van de berg. Dit was echt een onvergetelijk moment. Er waren zo ontzettend veel mensen die stonden aan te moedigen, er was muziek aanwezig en er komt toch een bepaald gevoel los. 

Nog een keer naar boven

Eenmaal boven aan de berg heb ik besloten om nog een keer de berg te gaan bewandelen. Ik ben dus via een skilift en de bus in een tijd van ongeveer 1,5 opnieuw naar de finish gegaan. De tweede klim viel mij een stuk zwaarder. Hier heb ik ongeveer 5 uren over gedaan, maar ook deze keer heb ik met kippenvel de finish mogen halen. 

Een prachtig bedrag opgehaald

We zijn ontzettend dankbaar dat onder andere de Winkler Prins ons heeft willen supporten en dat wij met het logo op ons rug de berg mochten bewandelen. Uiteindelijk hebben we een eindbedrag van € 2.407 mogen ophalen voor het KWF. 

De Alpe D’huZes was in één woord echt ‘onvergetelijk’.