Doelpuntenregen bij WP Indoor Soccer

Vorige week kwam de jongste jeugd van Winkler Prins in actie, op 12 november lieten de leerlingen in de leeftijdscategorie 14 t/m 16 jaar hun zaalvoetbal-skills zien aan de toeschouwers in de Parkstadhal. Waar vorige week voornamelijk ouders, opa’s en oma’s langs de lijn zaten, bestond het publiek dit keer vooral uit vrienden en vriendinnen. Gezien de coronamaatregelen was de organisatie verplicht om de QR-code van 18+ toeschouwers te controleren.

WP PRO – FC Kaasvet

Er werd om 16.00 uur afgetrapt door WP PRO en FC Kaasvet. Voor het eerst in alle seizoenen hebben we een compleet team van het praktijkonderwijs in de competitie! De spelers van WP PRO, gekleed in WP-tenue, waren erg enthousiast, maar dit mocht helaas niet baten. FC Kaasvet was een aantal klassen beter en wist de wedstrijd al snel naar zich toe te trekken. Ondanks de pogingen van coach J. Bos van WP PRO om het team in tactisch opzicht op de juiste plek te zetten, verloren ze met 1-14. W. Bruinewoud van FC Kaasvet was met vier doelpunten de man van de wedstrijd. Tevens staat hij na één speelronde bovenaan in de topscoorderslijst. Voor WP PRO wist M. Klok de eer te redden door het enige doelpunt te maken.

Havenbuurt United – FC Knudde

Havenbuurt United mocht om 16.30 uur aantreden tegen FC Knudde. Laatstgenoemde team deed zijn naam geen eer aan, want FC Knudde bood prima tegenstand aan Havenbuurt United (dat in de herfstvakantie nog het zaalvoetbaltoernooi van de Commissie voor de Schoolsport wist te winnen). Tóch kon Havenbuurt United twee doelpunten meer scoren dan hun tegenstander en wonnen ze met 3-1. Twee doelpunten werden gescoord door E. Kaya. Voor FC Knudde scoorde S. Perdok.  Wel jammer was een van de spelers het niet eens was met een beslissing van de scheidsrechter en zich niet kon inhouden. Hij riep iets naar de scheidsrechter wat niet door de beugel kon, werd van het veld gestuurd en voor één wedstrijd geschorst.

Black Air Force Energy – FC Mustafa

Om 17.00 uur speelde Black Air Force Energy tegen FC Mustafa. De spelers van het eerstgenoemde team waren duidelijk beter op elkaar ingespeeld en wonnen met maar liefst 12-1. Vier doelpunten werden gemaakt door S. Rosa. Voor FC Mustafa wist één van de deelnemende meiden, C. Bouwhuis, een mooie goal te scoren.

Zware van Nelle FC – FC Bob

De laatste wedstrijd van de vrijdagmiddag was tussen Zware van Nelle FC en FC Bob. Zware Van Nelle FC begon met een speler minder, aangezien iemand te laat was. Ondanks dat kon FC Bob hier nog niet zo snel van profiteren. De handige W. van der Veen wist de voetballers van FC Bob aardig bezig te houden. Tóch kwam FC Bob op voorsprong, ondanks dat ze een matige wedstrijd speelden. FC Bob, al een aantal jaren actief binnen Winkler Prins Indoor Soccer onder een andere naam, heeft in eerdere seizoenen al successen behaald. Goaltjesdief D. de Jonge scoorde 3 doelpunten waaronder een geweldige omhaal (0-2). Voor Zware van Nelle FC scoorde J. Guikema twee doelpunten. FC Bob wist met 2-5 te winnen.

FC BattieBoys, het enige team uit de oudste competitie dat niet speelde door het oneven aantal teams, komt op 3 december in actie.

Volgende week vrijdag 19 november spelen de leerlingen van 11 t/m 13 jaar hun wedstrijden weer.

Hoewel de organisatie vorige week erg enthousiast was over de aanwezigheid van de vele toeschouwers, moet ze helaas mededelen dat toeschouwers de komende weken niet meer zijn toegestaan, ook niet met QR code. Dit als gevolg van de nieuwe coronamaatregelen, die op de persconferentie van 12 november zijn medegedeeld.