Busongeluk bij Nijkerk: leerlingen op weg terug naar Veendam

De leerlingen van onze school die vanochtend betrokken waren bij een ongeluk met een touringcar, worden tussen 12.30 en 13.00 uur terugverwacht in Veendam. Er is vervangend busvervoer voor hen geregeld.

De 80 leerlingen uit het tweede leerjaar vmbo-kader/basis waren voor een dagexcursie op weg naar Amsterdam, toen de touringcar waarin zij zaten op de A28 ter hoogte van Nijkerk/Putten moest remmen voor een file. De bus werd vervolgens van achteren aangereden door een vrachtwagen. Er zijn geen leerlingen gewond geraakt. Wel klaagde een aantal van hen over nek- en hoofdpijn.

Een van de acht begeleidende leraren had na het ongeluk buikklachten. Zij is uit voorzorg naar een ziekenhuis gebracht. Een collega is met haar meegegaan.

In de vervangende bus terug naar Veendam is een medewerker van de politie aanwezig. Hiertoe is besloten, omdat een aantal leerlingen na het ongeluk bang was om weer in een bus te stappen. Zes begeleidende leraren rijden ook in de bus mee terug naar onze school. De touringcar wordt tussen 12.30 en 13.00 uur verwacht.

Op school zal opvang en ondersteuning voor de leerlingen aanwezig zijn. Daarvoor hebben wij GGD/schoolmaatschappelijk werk ingeschakeld.

Mocht u vragen hebben over de situatie, dan kunt u contact opnemen met:

Contactpersoon voor ouder(s)/verzorger(s): Dominique van Veenhuizen, directeur vmbo-kader/basis Winkler Prins
06 – 521 735 14

Contactpersoon voor de pers: Ferdinand Vinke, bestuurder Winkler Prins
06 – 25043182