Busongeluk bij Nijkerk: leerlingen komen terug naar huis

Dinsdagmorgen is een touringcar met leerlingen van onze school betrokken geraakt bij een verkeersongeluk. Op basis van de informatie die wij nu van de hulpdiensten hebben gekregen, kunnen wij melden dat er geen leerlingen of begeleiders ernstig gewond zijn geraakt. Wel klaagt een aantal van hen over nekklachten en hoofdpijn.

In de touringcar zaten 80 leerlingen van het tweede leerjaar vmbo-basis/kader. Zij waren op weg naar Amsterdam voor een dagexcursie. De chauffeur van de touringcar moest op de snelweg A28 ter hoogte van Nijkerk remmen voor een file. De bus werd vervolgens van achteren aangereden door een vrachtwagen.

De hulpdiensten waren snel ter plaatse. Voor zover wij dat nu weten, zijn er geen leerlingen of begeleiders ernstig gewond geraakt. Wel klaagt een aantal van hen over nek- en hoofdpijn. Een van de acht begeleidende leraren heeft buikklachten en is uit voorzorg naar het ziekenhuis gebracht. Alle inzittenden worden medisch nagekeken.

Samen met de touringcarmaatschappij regelen wij vervangend vervoer om onze leerlingen en leraren weer veilig naar Veendam te brengen. Op school zal uiteraard opvang en ondersteuning voor hen aanwezig zijn.

Zodra wij meer informatie hebben, melden wij dat op de website van de school www.winklerprins.nl en op onze Facebookpagina.

Mocht u vragen hebben over de situatie, aarzelt u dan niet om contact met mij op te nemen.

Dominique van Veenhuizen, directeur vmbo-kader/basis Winkler Prins

0598-364656