Busongeluk bij Nijkerk: iedereen veilig terug in Veendam

De leerlingen en leraren van onze school die dinsdagochtend betrokken waren bij een ongeluk met een touringcar, zijn allemaal veilig teruggekeerd in Veendam.

De 80 leerlingen uit het tweede leerjaar vmbo-kader/basis waren voor een dagexcursie op weg naar Amsterdam, toen de touringcar waarin zij zaten op de A28 ter hoogte van Nijkerk/Putten moest remmen voor een file. De bus werd vervolgens van achteren aangereden door een vrachtwagen. Er zijn geen leerlingen gewond geraakt. Wel klaagde een aantal van hen over nek- en hoofdpijn.

Een van de acht begeleidende leraren werd uit voorzorg naar een ziekenhuis gebracht. Een collega ging met haar mee. Na medisch onderzoek bleek dat zij niet in het ziekenhuis hoefde te blijven. Zij en haar collega zijn inmiddels ook veilig teruggekeerd.

In de vervangende bus terug naar Veendam was een medewerker van de politie aanwezig. Hiertoe was besloten, omdat een aantal leerlingen na het ongeluk bang was om weer in een touringcar te stappen. Zes begeleidende leraren reden ook in de bus mee terug naar onze school. De touringcar kwam dinsdag rond 12.30 uur bij onze school aan.

Op school was opvang en ondersteuning voor de leerlingen aanwezig. Daarvoor hadden wij GGD/schoolmaatschappelijk werk ingeschakeld.

Uiteraard zijn wij erg blij dat het touringcarongeval goed is afgelopen. Van diverse betrokkenen hebben wij vernomen dat de buschauffeur direct na het ongeluk zeer kundig heeft gehandeld. Daarvoor spreken wij onze dank uit!

Dat geldt ook voor de diverse hulpdiensten en voor GGD/schoolmaatschappelijk werk. Niet in de laatste plaats willen wij hier ook de begeleidende leraren bedanken en natuurlijk onze leerlingen. Ook zij hebben ertoe bijgedragen dat ondanks de grote schrik de afhandeling van dit vervelende incident in goede banen kon worden geleid.

Mocht u vragen hebben over het ongeluk, dan kunt u contact opnemen met:

Contactpersoon voor ouder(s)/verzorger(s): Dominique van Veenhuizen, directeur vmbo-kader/basis Winkler Prins
06 – 521 735 14

Contactpersoon voor de pers: Ferdinand Vinke, bestuurder Winkler Prins
06 – 250 43 182