De Mediatheek van Winkler Prins werkt met Aura Online, een programma waarmee je boeken en andere items kunt reserveren, in de catalogus kunt zoeken, en boetes en uitleningen kunt opvragen. Sinds deze week heeft onze school een eigen startpagina op Aura Online.

Hiermee kun je nog makkelijker en sneller inspiratie en materialen vinden voor je Profielwerkstuk, Lezen voor de lijst, enz. Er staat ook een top 10 van de meest gelezen boeken op onze school en leestips voor als je geen idee hebt wat je wilt lezen. Zo ontdek je nieuwe boeken, schrijvers, thema’s en interessante artikelen.

Shortcut

Op www.winklerprins.nl vind je onder het Leerlingen-gedeelte van Mijn Winkler Prins (het blauwe tabblad bovenaan je scherm) een shortcut naar Aura Online.

Aura app

Bij Aura Online hoort de Aura Library app. Heb je ‘m al geïnstalleerd op je tablet of smartphone? Met één touch kun je de uitleentermijn van geleende materialen verlengen, nieuwe aanwinsten bekijken, materiaal reserveren en krijg je een bericht als een gereserveerd item klaar ligt. Handig! Download de app (gratis) via de Playstore of App Store en daarna kun je inloggen met het nummer dat op je Winkler Prins pas staat en een zelfverzonnen wachtwoord.