WP pop-up shops openen hun deuren op 16 juni

Na een succesvolle eerste editie van de WP pop-up shop in 2017 werd eind maart het startschot gegeven voor het vervolg van het project. Vorig jaar werd het project onder de naam VMBO UP! uitgevoerd door leerlingen uit vmbo 3. Dit jaar doen ook leerlingen uit havo 4 en vwo 5 mee. Ook gaan de leerlingen in gemengde teams de concurrentie met elkaar aan: er worden dit keer op 16 juni twee winkels geopend. Om het extra spannend te maken, is er ook een groepje dat zich bezighoudt met de verkoop van aandelen van beide shops.

Kick-off

De kick-off was op 28 maart in vanBeresteyn. Leerlingen en docenten blikten terug op vorig jaar en bespraken de plannen voor dit jaar. Ter inspiratie vertelden juwelier Joseph Kremer, voorzitter van Ondernemersvereniging Veendam Centraal, en oud-leerling Marc Begeman over hun carrières als (beginnend) ondernemer. Ze gaven de leerlingen een paar waardevolle adviezen mee. In gecombineerde groepen werd een ondernemersspel gespeeld, onder begeleiding van docenten en deelschooldirecteuren. Tussendoor werd er door Grand Café vanBeresteyn met hulp van leerlingen van Zorg & Welzijn een lunch geserveerd.  Daarna waren er brainstormsessies over het assortiment van de pop up-stores.

Specialisten

Half april waren er weer gastsprekers uitgenodigd. Makelaar Rutger Nieuwold, supermarktmanager Wouter Boer en marketing-communicatiespecialist Karin Weijs gaven de leerlingen tips over inkoop, marketing en winkelinrichting. Vervolgens gingen de leerlingen zelf concrete plannen opstellen voor hun pop-up shops.

Grote opening

Op 16 juni worden beide pop-up shops geopend. Vorig jaar stond al ruim voor de officiële openingstijd een grote groep belangstellenden te wachten tot het moment daar was. Ouders, vrienden van de leerlingen en vertegenwoordigers van de lokale pers hadden het fototoestel in aanslag. De winkel was in no time uitverkocht. Hopelijk wordt het ook dit jaar weer een succes!