Gouden Handen Award voor WP Praktijkschool

Het kan niet op bij de school voor praktijkonderwijs van Winkler Prins! Eerder dit jaar kreeg de school al het predicaat 'excellent' van het ministerie van Onderwijs en op woensdag 4 juli ontving ze de Gouden Handen Award van de Odd Fellows. 

Blijk van waardering 

De Gouden Handen Award is een initiatief van de serviceclub Odd Felllows in Veendam. "De Odd Fellows zetten zich op verschillende manieren in voor de samenleving," vertelt Jaap Bosscher namens de club. "Met deze award willen we onze waardering laten blijken voor jongeren die een opleiding volgen waarbij ze met hun handen leren werken. De maatschappij zit te springen om handige vakmensen. Op de school voor praktijkonderwijs van Winkler Prins worden leerlingen voorbereid op praktische beroepen. Daarom zetten we hen vanmiddag in het zonnetje. En natuurlijk is de award ook voor de docenten die zich elke dag voor deze leerlingen inzetten." 

Feestelijke onthulling 

De onthulling van de prijs was een hele happening, waarbij ook Jaap Velema, de wethouder van onderwijs van de gemeente Veendam, en Winkler Prins-bestuurder Ferdinand Vinke aanwezig waren. Ook werd er een film van de totstandkoming van de Gouden Handen Award vertoond. De leerlingen, die het kunstwerk zelf hadden gemaakt, werden bovendien allemaal getrakteerd op ijs. En dat ging er op die warme dag goed in.