Geslaagde WP/VenZ zaalcompetitie

Vrijdag 6 april werd de finale van de Winkler Prins/V&Z zaalvoetbalcompetitie gespeeld. Deze competitie, die vanaf november wekelijks op de vrijdagmiddag in de Parkstadhal plaatsvond, was voor de deelnemers (ca. 100 leerlingen) een groot succes.

Initiatiefnemer en docent lichamelijke opvoeding Ricardo Brongers: “We organiseren deze competitie nu voor het derde jaar en sinds twee jaar zijn er twee competities in verschillende leeftijdscategorieën. Zo kunnen de leerlingen tegen elkaar voetballen met gepaste weerstand en is er minder niveau- en leeftijdsverschil. Elk team heeft een volwassene als coach.”

Achtstegroepers goed bezig

"In de jongste categorie speelde zelfs een team mee van groep 8 uit het basisonderwijs. Deze leerlingen deden niet onder voor de brugklassers van Winkler Prins. Mooi om te zien was hoeveel supporters de jongere kinderen meenamen naar de wedstrijden. Vaders, moeders, broertjes, zusjes en zelfs opa’s en oma’s zaten op de tribune. Wat een betrokkenheid! Het plezier van de jonge voetballers is voor mij een enorme drive om zulk soort activiteiten te organiseren. De deelnemers hebben niet alleen lol, maar ontwikkelen ook hun balcontrole en spelinzicht," aldus Brongers.

Volgend schooljaar zullen dan ook alle basisscholen in Veendam worden uitgenodigd om met een groep 8 team deel te nemen aan de competitie.

En de winnaars zijn...

Om 18.00 uur werden de prijzen uitgereikt aan teams en individuele spelers. In de categorie 11 t/m 13 jaar won team Annie FC 2.0 voor de tweede keer op rij de wisselbeker, werd Ferry Huizing uit de brugklas topscoorder met 19 doelpunten en Mylan Reinders de minst gepasseerde keeper. In de categorie 14 t/m 15 jaar heeft FC Badslipper gewonnen, prolongeerde Jamai Andrzejewski de topscoorderstitel met 24 doelpunten en werd Jesper Bos de minst gepasseerde keeper.

Talententeam

Gedurende de competitie is er een talententeam geselecteerd. De voetballers in deze groep krijgen extra trainingen doen namens Winkler Prins mee aan extra wedstrijden en toernooien. Winkler Prins organiseert voor donderdag 12 april de regionale finale van Olympic Moves (voorronde NK voor scholen) in de Sorghvliethal, en stelt daar ook het talententeam op.